Objavljeno: 12/02/2021

Povjerenstvo zaprimilo 62 prijave šteta od potresa na području grada

Ukupna prijavljena vrijednost štete je 2 750 000 kuna.

/slika/ponavljajuce/a_150430_grb_praznikrada.jpg

Potresi koji su 29. prosinca prošle i 6. siječnja ove godine pogodili Sisačko-moslavačku, štete su prouzročili i na području naše županije. Zbog toga je za 11 lokalnih samouprava na području županije proglašeno stanje prirodne nepogode, kako bi vlasnici objekata mogli prijaviti štetu i eventualno dobiti kakvo-takvo obeštećenje. Stanje prirodne nepogode proglašeno je i za područje našega grada.
Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda je do 29. siječnja zaprimalo prijave. Kako doznajemo od predsjednika Povjerenstva Zlatka Pavičića zaprimljene su ukupno 62 prijave s područja gotovo svih grubišnopoljskih naselja, a ukupna prijavljena vrijednost štete je 2 750 000 kuna. Sada slijedi obilazak svih prijavitelja kako bi i stručna osoba obavila procjenu šteta i uskladila ju s procjenama koje su prijavili prijavitelji.
Rok za obilazak oštećenih nekretnina je 50 dana, nakon čega će cjelokupan izvještaj s informacijama i fotografijama biti unijet u računalni sustav, putem kojega će uvid u stanje imati Državno povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda. Nakon toga treba strpljivo čekati kakvu će odluku donijeti državno povjerenstvo, odnosno hoće li priznati štetu i obeštetiti vlasnike objekata ili ne. (mp)