Objavljeno: 28/07/2020

Potpisano novih osam ugovora s gradskim poduzetnicima i obrtnicima

Riječ je o potporama temeljem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva

/slika/vijesti/2020/2020_07/2020_07_664_x_495/200728_ugovori2.jpg
Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je s osmero grubišnopoljskih poduzetnika i obrtnika potpisao ugovore o potporama temeljem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Grubišnoga Polja za 2020. godinu. Četvrti je to set ove godine od 8 novih ugovora ukupno vrijednih 57.037,54 kuna, među kojima se dva odnose na Subvencioniranje troškova stručnog osposobljavanja i usavršavanja zaposlenika, konzultantskih troškova te nastupa na gospodarskim manifestacijama, a ostali na mjeru subvencije kupnje strojeva i opreme. Grad poduzetnicima I obrtnicima pomaže kroz nekoliko mjera potpora, a ukupno je iz proračuna za tu svrhu izdvojio 206.516,64 kuna,  a cilj je da što više poduzetnika na području našeg grada prebrodi krizu i uspješno posluje.
Iako se zbog ove krize u gradski Proračun slilo 3 milijuna kuna manje, Grad nije odustao od dodjele pomoći poduzetnicima. Uz čestitku onima koji su ostvarili potporu, gradonačelnik Zlatko Mađeruh  je dodao – Vjerujem da ova lokalna uprava razmišlja o svim segmentima razvoja ovog društva, a vi ste možda najvažniji u tom cijelom sustavu. Mjere su i znak pažnje i znak koliko cijenimo poduzetništvo. 
Njegov zamjenik Zlatko Pavičić je kazao da je 2017. otkada se provode ove mjere, grad za sedmero korisnika subvencionirao 37 000 kuna, 2018. za 16 prijavljenih izdvojeno je 175 000 kuna, 2019. za 25 prijavljenih poduzetnika osigurano je 193 000 kuna, a ove godine za 25 prijavljenih iznos je najviši, 206 000 kuna koje je Grad Grubišno Polje usmjerio prema poduzetnicima, što znači da su odgovorni, da zapošljavaju i rade, a Grad će uvijek brinuti o njima, naglasio je Pavičić.  I ove godine vidi se povećanje broja poduzetnika. - U prvom krugu bila su dva, potom šest, devet a sada je osam zainteresiranih.  Za Mjeru 3, „Subvencioniranje troškova stručnog osposobljavanja i usavršavanja zaposlenika, konzultantskih troškova te nastupa na gospodarskim manifestacijama“ ugovor su potpisali frizerski obrti Blanka i Blondi, a za Mjeru 4, „Subvencioniranje nabave strojeva i opreme“ potporu su dobili Frizerski obrt Blanka, Obrt za ugostiteljstvo Tiha noć, Metal Herceg, Frizerski obrt Blondi, Interijeri Moslavac, Frizerski salon Ljiljana, MB namještaj j.d.o.o. i Flagor doo. (V.Ž.J.foto:D.Č.)