Objavljeno: 05/10/2018

Potpisani ugovori za radove na obnovi zgrada grubišnopoljskih škola i školske sportske dvorane

Radovi su vrijedni 10.8 milijuna kuna, od čega gotovo sedam milijuna kuna dolazi iz europskih fondova, a ostatak iz Bjelovarsko-bilogorske županije

/slika/vijesti/2018/2018_10/2018_10_664_x_495/181005_ugovor_skola.jpg

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs je u grubišnopoljskoj Osnovnoj školi Ivana Nepomuka Jemeršića s predstavnicima zajednice ponuditelja H-GRAD i POMGRAD, kao izvođača radova, u nazočnosti grubišnopoljskog gradonačelnika Zlatka Mađeruha, direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravka Ponoša, ravnateljica i djelatnika dviju grubišnopoljskih škola, potpisao ugovor o izvođenju radova energetske obnove na zgradi Osnovne škole I.N. Jemeršića i Srednje škole Bartola Kašića te pripadajuće sportske dvorane u Grubišnom Polju. Radovi podrazumijevaju obnovu krovišta, izmjenu stolarije, novu fasadu, izolaciju stropa i podruma, izgradnju podizne platforme i novi sanitarni čvor za osobe s invaliditetom te sustav prozračivanja u sportskoj dvorani.
Na konferenciji za medije koja je prethodila potpisivanju ugovora iznijeto je da je vrijednost investicije 10.8 milijuna kuna, pri čemu je iz europskih fondova osigurano gotovo sedam, a proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije preostala četiri milijuna kuna.-Županija će nakon dovršetka radova o svom trošku obnoviti namještaj i opremu vezanu za ovu školu-obećao je župan Damir Bajs. Zadovoljstvo činjenicom da se kreće u tako veliki projekt izrazio je i gradonačelnik Mađeruh.-Nekada je naša osnovna škola bila jedna od najljepših u Hrvatskoj pa se nadam da će poprimiti onaj sjaj koji je imala, ali će istovremeno biti poboljšani uvjeti rada i boravka nastavnika i djece-kazao je Z. Mađeruh.
No, ono što je jednako važno je da će obnova doprinijeti smanjenju troškova energenata za 50 posto. Radovi bi nakon uvođenja izvođača u posao trebali trajati 180 dana.(RGP)