Objavljeno: 04/10/2019

Potpisana nova četiri ugovora za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji

Mjerom za kupnju nekretnine korisnici mogu ostvariti do 15 000 kuna, a mjerom za adaptaciju do 7500 kuna

/slika/vijesti/2019/2019_10/2019_10_664_x_495/191004_ugovori_stambeno.jpg

Gradski program potpora za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji naišao je na dobar odjek među obiteljima na području grada. Podsjetimo, nakon što je donesen, krajem kolovoza je zaključeno prvih 11 ugovora za pomoć pri stambenom zbrinjavanju putem dviju mjera. A danas je grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh potpisao nove ugovore s predstavnicima još četiriju obitelji.-Mjerom za kupnju nekretnine korisnici mogu ostvariti do 15 000 kuna, a mjerom za adaptaciju do 7500 kuna. Te mjere ne mogu riješiti sve probleme, ali na taj način te kroz druge mjere želimo pokazati da nam je stalo da mladi ostaju u gradu-kazao je gradonačelnik Mađeruh.
Ugovori koji su danas potpisani vrijedni su oko 40 000 kuna. Tako da nakon dva kruga potpisa ugovora od ukupno rezerviranih 150 000 kuna u gradskom proračunu za tu svrhu u ovoj godini preostaje još oko 40 000 kuna, od kojih više u mjeri 2 namijenjenoj rekonstrukciji obiteljskih kuća ili stanova u odnosu na mjeru 1 koja se odnosi na kupnju kuća ili stanova. S obzirom na to da je dobar interes i odaziv mladih obitelji za subvencijama pri stambenom zbrinjavanju, moguće je da će ubuduće u proračunu rezervirani iznos biti još i veći, najavio je zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić.
No, subvencije donose i obveze onih koji ih koriste, među kojima je obveza da narednih pet godina borave u nekretninama za koje su subvencije dobili. A to moraju dokazati svake godine do kraja prosinca Gradu dostavljajući potvrdu o prebivalištu, koje mora biti identično adresi njihove nekretnine.
Vesna Ružika, jedna od četiriju današnjih potpisnika ugovora, rekla je kako mladim obiteljima takve mjere puno znače. (RGP)