Objavljeno: 01/10/2019

Potpisan ugovor, počinje izgradnja doma za Rome

Prva faza radova, izgradnja temeljne konstrukcije, povjerena je Obrtu Lagundžić

/slika/vijesti/2019/2019_10/2019_10_664_x_495/191001_ugovor_lagundzic.jpg

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh jučer je s Marijom Lagundžićem, vlasnikom Obrta Lagundžić potpisao ugovor o provedbi 1. faze izgradnje doma Roma u Grubišnom Polju. Naime, prema ideji Udruge Roma Grubišno Polje u Ulici Stalovica bit će izgrađen Dom Roma zajedničkim ulaganjem Grada Grubišnoga Polja, Savjeta za nacionalne manjine i Ureda saborskoga zastupnika Veljka Kajtazija.
Nakon nekoliko godina traženja prikladne lokacije za izgradnju doma, pronađena je jedna u Stalovici. Potom je otkupljeno građevinsko zemljište i pripremljena projektno tehnička dokumentacija te je bio raspisan pozivni natječaj na kojemu je najpovoljniju ponudu za provedbu 1. faze radova, odnosno izgradnju temeljne konstrukcije, vrijednu gotovo 160 000 kuna, imao Obrt Lagundžić.
Cijeli je projekt vrijedan oko 1,1 milijun kuna bez PDV-a, a bit će provođen u nekoliko faza. Nakon današnjeg potpisa ugovora radovi će započeti u narednih osam dana i bit će gotovi za 20 radnih dana, odnosno do kraja listopada. Kako je naglašeno dom će imati veliku ulogu u društvenom životu pripadnika romske nacionalne manjine. (RGP)