Objavljeno: 14/02/2020

Potpisan ugovor, kreću radovi na razvoju infrastrukture u Zoni MSP

U sklopu projekta vrijednog oko 13 milijuna kuna bit će izgrađena prometnica, vodovodna mreža, kanalizacija, plinovod i DTK

/slika/vijesti/2020/2020_02/2020_02_664_x_495/200213_ugovor_zona_infr_1.jpg

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je jučer s Miroslavom Petekom, direktorom ivanićgradskoga Elektrocentra Petek potpisao ugovor vezan uz radove na projektu 'Razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnost infrastrukture Zone MSP-a Grubišno Polje', vrijednom oko 13 milijuna kuna, koji se odnosi na izgradnju zajedničke infrastrukture u Zoni malog i srednjeg poduzetništva Grubišno Polje.-Projekt je po pitanju građevinskih radova vrijedan oko 10 milijuna kuna.  Odnosi se na izgradnju ceste koja će povezati sadržaje u Zoni koji su u funkciji i otvara mogućnosti uređenja Zone za nove sadržaje. Investicija ujedno gospodarsku zonu odvaja od turističke-rekao je gradonačelnik Mađeruh.
Tako će u sklopu projekta biti izgrađena prometnica duljine 1.761,05 metara, vodovodna mreža 1.765,57 metara, kanalizacija 1.589,56 metara, plinovod 1.395 metara i 1500 metara distributivne telekomunikacijske kanalizacije. Postupak javne nabave je prošao uz nešto produžene rokove zbog upita, ali bez žalbi tako da je između osam ponuditelja izabrana ponuda ivanićgradskog Elektrocentra Petek, pojasnio je pročelnik za komunalne poslove Željko Margeta.
Tvrtka je to koja sa sada 500 zaposlenih posljednjih 27 godina djeluje u Hrvatskoj.-Moram pohvaliti i čestitati gradonačelniku jer je riječ o novcu Europske unije koji nije tako lako dobiti. Nadam se da ćemo napraviti dobar posao. Naš rok je 15 mjeseci od potpisa ugovora.  Vremena ima, a nama je u interesu da što prije počnemo i što prije završimo-rekao je M. Petek. Sukladno odredbama projekta do 1. ožujka slijedeće godine trebala biti gotova i građevinska dozvola.
Projekt će u 75 postotnom iznosu biti financiran novcem Europske unije, s 20 posto Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dok će preostalih pet posto financirati Grad Grubišno Polje. (RGP)