Objavljeno: 17/04/2019

Počinje izrada projektno-tehničke dokumentacije za Rekreacijsko-turistički kompleks Bara

Za taj je posao gradonačlenik Zlatko Mađeruh potpisao ugovor s predstavnikom zajednice ponuditelja Zdravkom Jurčecom

/slika/vijesti/2019/2019_04/2019_04_664_x_495/190417_ugovor_jurcon.jpg

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je jučer sa Zdravkom Jurčecom, direktorom zagrebačke tvrtke Jurcon projekt potpisao ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za Rekreacijsko-turistički kompleks Bara u Grubišnom Polju. Naime, izrada toga projekta je dio Strategije razvoja turizma na području grada.
Riječ je o projektu bruto vrijednosti 347 500 kuna, koji će zajednica ponuditelja predvođena tvrtkom Jurcon izraditi u narednih osam mjeseci. Bit će financiran iz portfelja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije s 85 posto, dok će ostatak osigurati Grad Grubišno Polje.-Riječ je o velikom zahvatu u prirodi pri čemu nećemo narušiti prirodne resurse, već ih pretvoriti u gospodarsku namjenu. Projekt će biti samoodrživ, a ne na trošak lokalne uprave-rekao je gradonačelnik Mađeruh.
Prvi čovjek grada očekuje da će se u sklopu javnog uvida građani i udruge uključe s idejama i komentarima, dodajući da je respektabilna tvrtka jamstvo da će projekt biti kvalitetna podloga za uređenje velike turističke zone u okviru koje će se naći i sadašnje Izletište Bara.
Z. Jurčec se ponajprije zahvalio na postupku javne nabave kojim se došlo do izvođača, navodeći da to govori o otvorenosti Grada koji je time pokazao za hrvatske prilike lijepi pristup. Jamstvo dobroga projekta trebale bi biti poprilične reference tvrtke koja predvodi zajednicu ponuditelja.-Mi kao tvrtka realiziramo oko milijun eura godišnje takvog tipa usluga. Trenutno smo angažirani u 70 projekata gotovo u cijeloj Hrvatskoj, pri čemu samo u Istri s više od 15 projekata. Jako mi je drago da smo se po prvi puta pojavili i u Grubišnom Polju-rekao je Z. Jurčec.
Uz tvrtku Jurcon na projektu će raditi i Zagrebačke tvrtke Ivko, Grid i Geometar te samoborska Termoprojekting.(RGP)