Objavljeno: 02/08/2019

Početkom srpnja s radom je započela Razvojna agencija AGRO

Uz potporu na projektima Gradu, poduzetnicima i poljoprivrednicima, ustanovama, građanima i udrugama, upravljat će i Proizvodno poduzetničkim inkubatorom

/slika/vijesti/2019/2019_07/2019_07_664_x_495/190802_R_agencija.jpg

Početkom srpnja s radom je započela Razvojna agencija AGRO ustanova za razvoj Grada Grubišnog Polja. Uloga agencije je pružati potporu na projektima Grada, ustanova, ali i građana, udruga, poduzetnika i poljoprivrednika te drugih pravnih i fizičkih osoba na području grada, koje imaju interes prijaviti se na projekte ili natječaje te dalje razvijati svoje poslovanje. O početku rada agencije govori njezina ravnateljica Virovitičanka Matea Cah, iza koje je šest godina iskustva u virovitičkoj razvojnoj agenciji Vidra, u kojoj je stekla veliko iskustvo u provođenju europskih projekata.-Trenutno radimo u Upravi Grada Grubišnoga Polja u sobi 31 i već smo sada na raspolaganju svim građanima. No, puni će zamah Agencija zadobiti preseljenjem u prostor Proizvodno poduzetničkoga inkubatora u Zoni malog i srednjeg poduzetništva jer će Agencija njime upravljati i biti na usluzi svim korisnicima toga prostora. Fokus trenutnog rada je da pokrenemo PP inkubator, odnosno uspostavimo program, način rada, odradimo javne pozive i druge postupke koje moramo ispoštivati. Tu je svakako Agrokemijski laboratorij koji će, postavljen unutar inkubatora, služiti za analizu tla i poljoprivrednih proizvoda-kaže M. Cah. Velik je to posao budući da laboratorij mora biti ovlašten.
Ravnateljica Agencije kaže kako će pomoć građanima i udrugama u početku biti besplatna.-I za poduzetnike i poljoprivrednike u početku ćemo biti besplatni, ali ćemo s vremenom vidjeti kakav je interes i je li potrebno kreirati cjenik. Naravno, uvijek ćemo razmišljati o tomu da, ukoliko se neka usluga i naplati, prijavitelji projekata novac putem projekata i vrate. Jer, mi smo njima na usluzi tako da nam neće biti problem ni besplatno za njih raditi-ističe Cah. 
Za sada je M. Cah jedina zaposlena u Agenciji u kojoj će prema planu raditi do pet zaposlenih, dio kojih će raditi u agrokemijskom laboratoriju, a dio na projektima odnosno lokalnom razvoju.-Sa zapošljavanjem će se započeti postupno ujesen tako da će biti natječaja pa bih voljela da se javi što više ljudi s područja Grubišnoga Polja-zaključuje M. Cah.
Agencija je formirala i svoju Facebook stranicu Razvojna agencija AGRO – Grubišno Polje pa ukoliko to ne učinite osobno, možete se i putem nje upoznati s Agencijom. (RGP)