Objavljeno: 15/05/2020

Počeli radovi na postavljanju grijanja u crkvi sv. Josipa

Podno grijanje s glazurom i novim pločicama na podu glavne crkvene lađe i sakristije stoji 181 000 kuna

/slika/vijesti/2020/2020_05/2020_05_664_x_495/200515_grijanje_crkva.jpg

Ovih dana se u grubišnopoljskoj crkvi Sv. Josipa radi na postavljanju grijanja. Riječ je o podnom grijanju. Naime, konzervatorski odjel je dozvolio dva rješenja grijanja u toj crkvi: postavljanje podnoga grijanja ili električnih grijalica. No, budući da je procijenjeno kako bi potonjim načinom sva toplina odlazila prema stropu crkve odlučeno je da bude postavljeno podno. Osim toga i kalkulacije su pokazale da postavljanje električnih grijalica nije jeftinije od postavljanja podnoga grijanja, posebice kada se u to uračuna utrošak energenata u sezoni grijanja. Naime, grijalice su električne, dok podno grijanje koristi plin.
Podno grijanje se postavlja na postojeće pločice, nakon čega predstoji postavljanje glazure i nakon toga završnog sloja novih pločica koje će dobro provoditi toplinu.
Novim grijanjem bit će pokrivena glavna lađa i sakristija, dok se od postavljanja te vrste grijanja na oltarski dio odustalo zbog velikih troškova uklanjanja mramora. Ukupna investicija od prvog do posljednjeg koraka s postavljanjem glazure i pločica je 181 000 kuna. (RGP; foto: MP)