Objavljeno: 03/09/2018

Počela škola, sve osnovce ponovno dočekale besplatne knjige na klupama

Gradonačelnik Mađeruh najavio i projekt s PP Grubišno Polje nabavke reflektirajućih trokutića za prvašiće

/slika/vijesti/2018/2018_09/2018_09_664_x_495/180903_poc_skolske_godine.jpg

Među pola milijuna učenika u Hrvatskoj danas su u klupe krenuli i oni grubišnopoljskih OŠ I.N. Jemeršića i SŠ Bartola Kašića. Kao i obično, u osnovnoj školi prvi susret učenika i roditelja s djelatnicima započeo je himnom i pozdravnim govorima ravnateljice Snježane Šeliš i gradonačelnika Zlatka Mađeruha.
Ravnateljica se osvrnula na činjenicu da od ove školske godine informatika postaje obvezni predmet u 5. i 6. razredu, pa je škola bogatija za računalnu opremu vrijednu 48 000 kuna. Ravnateljica je napomenula kako će u ovoj školskoj godini biti energetski obnovljene sve školske zgrade u Grubišnom Polju, Velikim Zdencima i Ivanovu Selu, te da je ovo treća godina za redom kako Grad Grubišno Polje osigurava besplatne udžbenike za sve učenike škole.
-Ponosan sam što provodimo jedan od najljepših projekta u gradu, nabavku knjiga, a želim najaviti da će u suradnji s policijskom postajom prvašići biti opremljeni i zaštitnim trokutićima koje također financira Grad. Budite ponosni što ste prvašići, jer ulazite u novo vrijeme života, u kojem vam želim sreću i uspjeh, jednako kao i svim učenicima i djelatnicima škole-rekao je gradonačelnik Mađeruh
Razloga za radost u ovoj školskoj godini je više, a jedan je činjenica da školska godina počinje s jednim razrednim odjeljenjem i 17 učenika više negoli lani, odnosno ukupno 427 učenika. Kada su u pitanju prvašići ove godine je u matičnoj školi upisano 44 učenika u prve razrede, Ivanovu Selu dva i Velikim Zdencima pet učenika.(RGP)