Objavljeno: 18/04/2016

Održano 6. Jemeršićevo proljeće

Manifestacija kojom se slavi rođenje grubišnopoljskog župnika, književnika i političara, a ujedno građanima predstavlja literarno i scensko stvaralaštvo učenika.

/slika/vijesti/2016/2016_04/2016_04_664_x_495/160418_jemersicevo.jpg

U Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman protekloga je vikenda održano ovogodišnje Jemeršićevo, proljeće, manifestacija kojom se slavi rođenje grubišnopoljskog župnika, književnika i političara, a ujedno građanima predstavlja literarno i scensko stvaralaštvo učenika.
Tako su mlađi članovi Dramske družine Krijesnice pod redateljstvom Ane Delić izveli predstave 'Pepeljuga' i 'Tri praščića', dok su njihove nešto starije kolege premijerno izvele predstavu 'Valentinovo', koju je postavio redatelj Ivan Novak. Na pozornici CIK-a svoja su djela, koja su izveli na školskom izdanju istoimene  manifestacije pročitali Marija Novalić, Darija Svat i Lana Vanjek.
Dok je program bio poprilično zabavan i šarolik, izostala je veća brojnost publike. No, i oni nazočni nisu štedjeli dlanove kako bi jačina pljeska bila u skladu sa zaslugama malih recitatora i glumaca koji su nastupili.(RGP; foto: Andrejana Bernat)