Objavljeno: 11/06/2018

Održana 4. Smotra manjinskoga stvaralaštva BBŽ

U kinodovrani CIK-a domaćin smotre bila Udurga Roma Grubišno Polje

/slika/vijesti/2018/2018_06/2018_06_664_x_495/180611_manjinska_smotra.jpg

U subotu je u Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman održana 4. Smotra manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko-bilogorske županije u organizaciji Koordinacije nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije, a domaćin ove godine bila je Udruga Roma Grada Grubišnoga Polja. U okviru smotre ispred CIK-a pripadnici nacionalnih manjina predstavili su se gastro-etno ponudom, dok je potom u kinodvorani održan program.
Na smotri su nastupili KUD Đeram Zajednice Mađara Grubišnoga Polja, Češke besede Treglave, Velikih i Malih Zdenaca i Grubišnoga Polja, Zajednica Mađara Bjelovara, Udruga Austrijanaca i Nijemaca, SKD Prosvjeta pododbor Garešnica, te zbor SKD Prosvjeta Grubišnoga Polja u osnivanju. Kao predstavnik folklora većinskoga naroda nastupio je folklorni ansambl CIK-a.
Na smotri je bio i Veljko Kajtazi, saborski zastupnik romske i još 11 nacionalnih manjina, koji je istaknuo da je suživot nacionalnih manjina i većinskoga naroda u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na zadovoljavajućoj razini, gdje su Romi dobro integrirani i velik dio ih radi i doprinosi.
Nazočnima se obratio i zamjenik grubišnopoljskog gradonačelnika Zlatko Pavičić, koji je podsjetio na to da na području grada živi veliki broj pripadnika nacionalnih manjina, dok je zamjenica župana Bojana Hribljan uz prigodne riječi smotru i otvorila.(RGP; foto RGp i Zlatko Pavičić)