Objavljeno: 07/08/2020

Održan 28. memorijalni kup 'Škec-Bašić'

Pobjednici su domaćini ŠRD Udica u ekipnom i Alen Kanjka u pojedinačnom plasmanu

/slika/vijesti/2020/2020_08/2020_08_664_x_495/200807_memorijal_skecbasic.jpg

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na ribnjaku Bara u Grubišnom Polju je 5. kolovoza održan 28. tradicionalni kup u lovu ribe udicom na plovak Škec-Bašić, u spomen na dvojicu poginulih grubišnopoljskih branitelja.
Na kupu je sudjelovalo 19 tročlanih ekipa s područja triju županija. Pobjednici kupa su domaćini, članovi ŠRD-a Udica Grubišno Polje. Drugo mjesto pripalo je ŠRD-u Ilova iz Garešnice, a treće ŠRD-u Bjelovar. U pojedinačnom plasmanu najbolji je bio Alen Kanjka, predsjednik domaćina ŠRD-a Udice s ulovljenih 9700 grama ribe. Drugi je bio Vinko Mrak iz Šandrovca s ulovljenih 6800 grama, dok se na treće mjesto plasirao Mario Blažičević iz virovitičkoga Tvina s ulovljenih 5200 grama ribe. Osim Kanjke i drugi su predstavnici domaćina bili uspješni. Naime, Kanjka je u B sketoru bio prvi, Vitomir Barto u sektoru A četvrti, dok je isto mjesto zauzeo i Dino Đerki natječući se u sektoru C.
Osim što je ribolovni memorijal po 28. puta podsjetio na veliki gubitak u Domovinskom ratu, odnosno pogibju dvojice branitelja Ivana Škeca i Željka Bašića, iznova je okupio mnoge ribolovce koji su druženjem i sportskim natjecanjem uveličali godišnjicu Vojno-redarstvene operacije Oluja. (MP; fotografije ustupio: Alen Kanjka)