Objavljeno: 09/10/2017

Od sportskih rezultata još su važniji susreti i druženje branitelja

Grubišnopoljska HVIDRA bila domaćin 23. ŠNIDOR-a Bjelovarsko-bilogorske županije

/slika/vijesti/2017/2017_10/2017_10_664_x_495/171009_snidor.jpg

Proteklog vikenda u Grubišnom Polju održano je 23. Športsko natjecanje invalida Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije. Grubišnopoljska HVIDRA-a ugostila je 130 natjecatelja iz pet gradova naše županije, koji su se natjecali u mnogim sportovima, no kako ističe predsjednik grubišnopoljske HVIDRA-e Alen Skender, od rezultata je važnije druženje.
Bila je ovo prilika da branitelji porazgovaraju i o najavljenom Zakonu o hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima koji će donijeti pravedan status svim pripadnicima braniteljske populacije, kazao je predsjednik županijske HVIDRA-e Mladen Marinković. Inače, županijska HVIDR-a okuplja oko 600 stradalnika Domovinskog rata i većina je zbrinuta, dodao je.
Prije početka sportskih natjecanja u subotu, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod spomenika hrvatskim braniteljima, sudionici ŠNIDOR-a, predstavnici grada Grubišnoga Polja odali su počast  poginulim braniteljima.  23. izdanje ŠNIDOR-a završilo je proglašenjem pobjednika i druženjem.
Grubišnopoljski natjecatelji u elektronskom pikadu i šahu bili su najbolji, treće mjesto osvojili su u streljaštvu i boćanju, četvrto u kuglanju, visećoj kuglani i ribolovu, te peto u stolnom tenisu.

Dan neovisnosti obilježen je i u Grubišnom Polju. Predstavnici grada Grubišnoga Polja i braniteljske udruge Bilogora '91  tim su povodom za sve poginule hrvatske branitelje zapalili svijeće i položili vijenac kod spomenika hrvatskim braniteljima.
Povodom Dana neovisnosti i Dana grada Grubišnoga Polja u organizaciji BK Otkos 10 u subotu je održan  tradicionalni  11. Boćarski turnir. Na boćalištu u Velikim Zdencima natjecalo se 12 ekipa iz Vukovara, Križevaca, Zagreba, Belišća, Lipika, Varaždina, Velike, Slavonskoga Broda, Zaprešića i Grubišnoga Polja. U disciplini trojki nagrađene su najbolje 4 ekipe. Pobjednički pehar otišao je boćarskom klubu Mala Velika, drugi je Lipik, treći Otkos 10, a varaždinska HVIDRA četvrta.(RGP)