Objavljeno: 08/12/2017

Od jedne zajednice s četvero korisnika narasli na sedam zajednica s 26 korisnika i 16 zaposlenika

Obilježena 10. godišnjica Centra za inkluziju i socijalne usluge u Grubišnom Polju

/slika/vijesti/2017/2017_12/2017_12_664_x_495/171208_inkluzija.jpg

Danas je svečano obilježena 10. godišnjica rada i postojanja Centra za inkluziju i socijalne usluge, koji kao podružnica bjelovarskoga djeluje na području našega grada. Naime, s početnih četvero korisnika u jednoj stambenoj jedinici, Centar sa svojih 16 djelatnika danas skrbi o 26 osoba s intelektualnim poteškoćama u sedam stambenih jedinica, od kojih su tri u vlasništvu Grada, a preostale u vlasništvu Centra. Da je takav oblik deinstitucionalizacije osoba s intelektualnim poteškoćama iz stacionarnih ustanova odličan, posvjedočila je u dirljivom govoru Ankica Bosanac, diplomirana pedagoginja, koja je korisnica tih usluga u Grubišnom Polju od samog početka.
Predsjednica i tajnica Udruge za promicanje inkluzije Borka Teodorović i Neda Miščević izrazito su zadovoljne svime što je u proteklih 10 godina postignuto u Grubišnom Polju, te najavljuju i nove korake, a to je formiranje samostalnog Centra u Grubišnom Polju, budući da će u našem gradu od 2018. godine biti samostalan Centar za socijalnu skrb.
Čelnice udruge ističu da je u svemu nemjerljiva uloga Grada Grubišnoga Polja koji se od samih početaka uključio u razvoj i potporu stambenih zajednica, te korisnike uključio u sve sfere društvenoga života u gradu. Kazale su da bi upravo Grubišno Polje moglo biti primjer volje i suživota na tom polju.
Ta zajednica živi u jednom skladu. Ondje su osobe s posebnim potrebama zadovoljne. Rade i u gospodarskim djelatnostima, osjećaju se korisnima i drago mi je da smo prepoznali takav projekt-rekao je gradonačelnik ističući da je i Udruga svojim aktivnostima obogatila život u gradu. Gradonačelnik je udruzi u povodu rođendana darovao umjetničku sliku, te košaru voća. (RGP)