Objavljeno: 27/02/2020

Obilježili Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja - Dan ružičastih majica

Jučer su se učenici i nastavnici Srednje škole Bartola Kašića, noseći ružičasto, uključili u nacionalnu kampanju

/slika/vijesti/2020/2020_02/2020_02_664_x_495/200227_dan_ruzicastih.jpg

Jučer su se učenici i nastavnici Srednje škole Bartola Kašića, noseći ružičasto, pridružili obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja poznatijeg kao Dan ružičastih majica.
Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u veljači. Obilježavanje toga dana u Hrvatskoj je započelo 2013. godine snimanjem video spota Centra za edukaciju i prevenciju nasilja protiv cyberbullyinga, odnosno vršnjačkoga nasilja. Pokret je nastao u Kanadi potaknut pričom srednjoškolca koji je u znak podrške majci oboljeloj od raka odlučio u školu obući ružičastu majicu čime je postao žrtva nasilja. U znak potpore u pomoć mu je priskočila grupa dječaka koja je, podijelivši ružičaste majice učenicima u školi, poslala poruku o važnosti tolerancije i nenasilničkog ponašanja. Njihova poruka uskoro je poprimila globalni karakter.
U grubišnopoljskoj školi posebno su aktivni bili učenici 3. i 4. razreda gimnazije koji su u izložbenom prostoru izložili tematski plakat, mafine s porukama o nenasilju i letcima uz moto #NasiljePrestajeOvdje! (Izvor: SŠ B. Kašića)