Objavljeno: 05/12/2016

Obilje događanja ispunit će prosinac i mladima i starima. Prvi stiže sv. Nikola.

Od svetoga Nikole koji u Grubišno Polje stiže danas, preko koncerta Stjepana Jeršeka Štefa, do Božićnih koncerata i dočeka Nove godine

/slika/vijesti/2015/2015_12/2015_12_664_x_495/151205_sveti_nikola1.jpg

Kalendar prosinačkih događanja u Grubišnom Polju je popunjen i obiluje događanjima za sve uzraste.
Najviše je onih za djecu koja s nestrpljenjem očekuju dolazak svetog Nikole. Djeca predškolske dobi od godine dana starosti do polaska u školu, a koja ne pohađaju odgojne programe Dječjeg vrtića pozvana su na svečanu podjelu poklona u Centru za kulturu i informiranje „Dr. Franjo Tuđman“ večeras. Prva skupina primit će poklone u 16,30 sati, a druga skupina djece u 18 sati. Polaznici Dječjeg vrtića „Tratinčica“, primit će prigodne poklon pakete sutra u svojim odgojnim skupinama u Grubišnom Polju u 9, a u Velikim Zdencima u 10 sati. Sutra će također biti podijeljeno 24 poklona za korisnike osobne invalidnine, osobe pod skrbništvom, te osobe koje ostvaruju uslugu smještaja, koje je za dodjelu poklona predložio Centar za socijalnu skrb. Njima će pokloni biti uručeni u njihovim domovima. Grad Grubišno Polje za tu svrhu osigurao više od 400 Kraševih poklon paketa pojedinačne vrijednosti 50 kuna.

Amatersko kazalište Daruvar nasmijat će Grubišnopoljce 14. prosinca u 19 sati predstavom Starci, a 16. prosinca u CIK-u je pravo glazbeno iznenađenje. Naime, uz potporu Grada Grubišnoga Polja i Turističke zajednice bit će održan koncert Stjepana Jeršeka Štefa s početkom u 19 sati, za koji je ulaz besplatan.
Već tradicionalni Božićni sajam održat će se i ove godine ispred zgrade Gradske uprave u ponedjeljak 19. prosinca, a na njemu će sudjelovati udruge, te brojne gradske institucije. Poklon CIK-a građanima je Božićni koncert članova folklora, mažoretkinja i dramske skupine, koji je najavljen za 23. prosinca. Ovu će godinu CIK završiti novogodišnjim partyjem 30. prosinca za sve klince.
Doček Nove godine za građane će i ove godine biti organiziran na trgu. Naravno, ovo je samo dio događanja u CIK-u i Gradskoj knjižnici Mato Lovrak koji zajedno surađuju pa će tako prosinac obilovati božićnim radionicama.(RGP; foto: arhiva)