Objavljeno: 08/05/2020

Novi projekt Zaželi prošao administrativnu provjeru

Novim projektom, nositelj kojega će biti Grad Grubišno Polje, bit će obuhvaćeno dvadesetak zaposlenih i veliki broj korisnika

/slika/vijesti/2020/2020_04/2020_04_664_x_495/200424_pomoc_u_kuci.jpg

S krajem svibnja istječe vrijeme rada zaposlenica u projektu Zaželi – za žene Bjelovarsko-bilogorske županije, koji Grad Grubišno Polje provodi u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom. Naime, sukladno projektu, koji je počet 1. lipnja 2018. godine, protekla 24 mjeseca 12 zaposlenica skrbi za 60 starijih i nemoćnih korisnika na području grada. Sukladno projektu nakon prvoga lipnja zaposlenice imaju pravo tijekom naredna tri mjeseca, odnosno do 16. rujna obaviti dodatno obrazovanje za neko od ponuđenih zanimanja poput samostalnog njegovatelja, pomoćnih konobara ili kuhara, ili pak samostalnog knjigovođe.
No, kako bi bio održan kontinuitet skrbi o starijima i nemoćnima na području grada, Grad Grubišno Polje je Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku samostalno kandidirao nastavak programa. Gradonačelnik Zlatko Mađeruh izvijestio je da je projekt prošao administrativnu provjeru te je vrlo vjerojatno da će biti i odobren. Ovoga puta pripremljen je tako da u njegovu okviru bude dvadesetak zaposlenih koji će skrbiti za više starijih i nemoćnih s područja grada negoli ih je obuhvaćeno sadašnjim projektom. Novi projekt Zaželi vrijedan je više od dva milijuna kuna.
-Velik je to projekt koji je dobro zaživio na području grada i puno bi značio njegov nastavak, pogotovu u ovoj situaciji. Posebice stoga što veliku pažnju i kvalitetnu brigu poklanja pripadnicima starije životne dobi na području grada-kazao je gradonačelnik Mađeruh. (RGP: foto: Centar za pomoć u kući)