Objavljeno: 16/09/2014

Nova šansa za jednog mladog grubišnopoljskog visokoškolovanog ekonomista

Raspisan je javni poziv za prijam nezaposlene mlade osobe visoke ekonomske struke na stručno usavršavanje bez zasnivanja radnoga odnosa u Upravnom odjelu za gospodarstvo

/slika/vijesti/2014/2014_09/664_x_495/09_16_strucno_usavrsavanje.jpg

Stručno usavršavanje bez zasnivanja radnog odnosa, program je kojie provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, kojim mladi školovani, nikada zapošljavani ljudi, imali prilike odraditi pripravnički staž i položiti državni ispit. Do sada su se mladi u Grubišnom Polju usavršavali najčešće u Gradskoj upravi, tako da se ovih dana ta mogućnost nudi još jednoj osobi. Naime, Grad je raspisao javni poziv za prijam nezaposlene osobe na stručno usavršavanje bez zasnivanja ranog odnosa u Upravni odjel za gospodarstvo. Marija Jungić, pročelnica Stručne službe Grada, navodi da su se u evidenicji  HZZ-a nakon nekog vremena našle osobe koje nemaju odrađen vježbenički staž.-U našem planu prijama za ovu godinu imamo slobodnih mjesta, pa valja donijeti ovaj program osposobljavanja za visoku ekonomsku struku, u upravni odjel za gospodarstvo, gdje bi joj mentor bila Mirjana Starčrević koja ima tu stručnu spremu-kazala je pročelnica.
Do sada se u Gradskoj upravi usavršavalo 16 mladih Grubišnopoljaca, računajući i trenutnih pet. Nerijetko, navodi grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh, to donosi nove obveze u smislu osiguravanja prostora i opreme za rad, što je dodatna investicija.-Time pokazujemo spremnost da želimo pomoći mladim ljudima na području Grubišnoga Polja-kazao je gradonačelnik.
Javni poziv za prijam nezaposlene mlade osobe visoke ekonomske struke na stručno usavršavanje bez zasnivanja radnoga odnosa u Upravnom odjelu za gospodarstvo otvoren do 19. rujna.(RGP)