Objavljeno: 07/06/2018

Nastavlja se provedba projekta obnove vodosustava i vodotornjeva

Detalji dogovoreni na sastanku koji je organizirao gradonačelnik Zlatko Mađeruh, na kojemu je bio i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić

/slika/ponavljajuce/a_150430_grb_praznikrada.jpg

Projekt rekonstrukcije vodotornjeva, gradnje prepumpne stanice, kopanja i opremanja novih bunara, te postavljanja novih klorinatora, ipak ide dalje. Naime, nakon što je prije nekoliko mjeseci zbog loše odrađenog projektantskog posla taj projekt na grubišnopoljskom području zaustavljen, sada ipak kreće dalje. Tako je zaključeno na jučerašnjem sastanku koji je organizirao gradonačelnik Zlatko Mađeruh.-Drago mi je da su potporu cijelom projektu dale sve lokalne samouprave koje mu gravitiraju i vjerujem da će veći njegov dio biti dovršen ove godine-rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Naime, uz gradonačelnika i zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića  i njegovih suradnika, na sastanku su sudjelovali i gradonačelnici Daruvara i Garešnice Damir Lneniček i Josip Bilandžija, te načelnici Dežanovca, Hercegovca i Končanice. Sve te lokalne samouprave imaju interes u projektu, jer će voda iz poprilično novih izdašnih bunara osim nove svježine u grubišnopoljskom vodosustavu, biti potpora vodosustavima susjednih lokalnih samouprava u situacijama kada budu oskudijevali vodom, posebice dio Daruvara, koji se ne napaja iz daruvarskog izvorišta Bijele.
Projekt je vrijedan oko četiri milijuna kuna, a prema riječima Z. Mađeruha i D. Vukmirića, trebao bi biti završen do travnja ili svibnja slijedeće godine. Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić tom je prilikom rekao kako je za razliku od nekih drugih sredina, gdje je rješavanje sličnih problema otežano, ovdje naišao na izuzetno pozitivnu atmosferu.-Oduševljen sam načinom kako je pripremljen sastanak, ali i razinom komunikacije. Naime, često sam na terenu i  nisu uvijek uvjeti i razina razgovora poput ove. Govorimo o različitim političkim opcijama, ali su sve one, koje će poentirati na zajedničkom projektu, svoje političke interese stavile ispod onoga što je najvažnije, a to je projekt-rekao je D. Vukmirić. (RGP)