Objavljeno: 06/11/2018

Ministrica Nada Murganić posjetila Centar za socijalnu skrb

Istaknula važnost da centri budu organizirani u sredinama gdje se nalaze najveće potrebe za njihovim uslugama

/slika/vijesti/2018/2018_11/2018_11_664_x_495/181106_ministrica.jpg

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić gostujući jučer u Grubišnom Polju obišla je Centar za socijalnu skrb, koji u našem gradu od 2. siječnja ove godine nakon 20 godina ponovno radi kao samostalni centar, više ne kao podružnica daruvarskog. Tom je prilikom istaknula važnost da centri budu organizirani u sredinama gdje se nalaze najveće potrebe za njihovim uslugama.
Naime, Centar pokriva područje Grubišnoga Polja i Velikoga Grđevca, na kojemu je 9327 stanovnika, među kojima je veliki udio populacija starije životne dobi. Ministrica je kazala kako je prostor u kojem se centar nalazi izvrstan, posebice u usporedbi s brojnim drugima od ostalih 80 centara i 36 podružnica u Hrvatskoj, naglasivši da je upravo i prostor, u kojem je Centar od 23. srpnja ove godine, ključan u dobrom radu i skrbljenju o osobama u socijalnim potrebama.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh je istaknuo kako je Grad kroz programe Pomoć u kući ili Zaželi shvatio da je Centar nasušna potreba ovdašnjem stanovništvu, posebice starijima i onima u potrebi, kako za pojedine potrebe ne bi putovali u Daruvar. Pritom je zahvalio svima koji su sudjelovali u vraćanju Centra u Grubišno Polje, istaknuvši pritom poseban doprinos saborskoga zastupnika Mira Totgergelija, te naravno, ministrice Murganić. Prilikom obilaska Centra o njegovu radu govorila je ravnateljica Kristina Kanis Uldrijan, dok se skupu obratio i župan Damir Bajs.
Ministrica Murganić je u sklopu obilaska Centra posjetila i Udrugu osoba s invaliditetom Grubišno Polje.(RGP)