Objavljeno: 30/04/2019

Mažoretkinje se plasirale na Europsko prvenstvo u Francuskoj

Za nastup na europskoj pozornici izborile su se odličnim nastupima na 23. Državnom prvenstvu mažoretkinja Republike Hrvatske u Jastrebarskom

/slika/vijesti/2019/2019_04/2019_04_664_x_495/190430_mazoret_jastreb.jpg

Odlične vijesti dolaze nam iz Jastrebarskog, gdje su protekloga vikenda Mažoretkinje Grada Grubišnoga Polja nastupile na 23. Državnom prvenstvu mažoretkinja Republike Hrvatske. Dobar dio formacija grubišnopoljskih mažoretkinja se odličnim nastupom na natjecanju plasirao na Europsko prvenstvo mažoretkinja koje će posljednjega vikenda u kolovozu biti održano u Francuskoj u gradu Agenu.
Naime, kako je pojasnila trenerica Adriana Župljanin sve mažoretkinje koje su se plasirale između prvog i sedmog mjesta ostvarile su pravo nastupa na Europskom prvenstvu. Tako će u Francusku putovati juniorke koje su u Jastrebarskom u kategoriji palica postale državne viceprvakinje, a u kategoriji štapa su bile pete. Potom u Francusku putuju kadetkinje u kategoriji palica s osvojenim četvrtim mjestom, a petim u kategoriji štapa, dok s osvojenim trećim mjestom i brončanom medaljom u kategoriji kadeta u solu palica na europsko natjecanje putuje i Lea Ćutić.
Na prvenstvu u Jastrebarskom Ana Svat je osvojila deveto mjesto u kategoriji kadeta solo štapa, dok je juniorski duo štap Viktoria Andrijević i Lorena Gloc osvojio osmo mjesto.
Dio mažoretkinja je sudjelovao i u posebnom natjecanju takozvanog prvog i višeg koraka, namijenjenog mladim mažoretkinjama i početnicama gdje su prevladavale zlatne medalje. Te medalje, pak, nisu ulaznica za europsko prvenstvo, ali su svakako odličan poticaj za daljnje napredovanje.
Čestitke svim mažoretkinjama ! (RGP; foto: FB Mažoretkinja)