Objavljeno: 25/11/2019

Mažoretkinje proslavile 10. rođendan

Zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić mažoretkinjama čestitao rođendan i čestitao na svim dosadašnjim uspjesima

/slika/vijesti/2019/2019_11/2019_11_664_x_495/191125_mazoret_10_god_1.jpg

Mažoretkinje Grada Grubišnoga Polja u subotu su u kinodvorani Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman bogatim programom obilježile 10. rođendan. Već je deset uspješnih godina iza tog, možemo slobodno reći, zaštitnog znaka grada, bez kojega ne može proći niti jedna veća gradska svečanost i događaj, a tijekom tih deset godina svojom su kvalitetom i ustrajnim radom otvorile vrata i susjednih gradova i općina u kojima nerijetko uljepšavaju tamošnje svečanosti. Dakako, da su i redovite na brojnim smotrama i natjecanjima mažoretkinja, na kojima su uspješno branile boje svoga grada donoseći medalje svih boja sa domaćih regionalnih, državnih, ali i inozemnih natjecanja.
Na rođendanskom su nastupu ponudile obilje koreografija svih svojih uzrasta, od kikića do juniorki, među kojima je bila i prva s kojom su prije deset godina nastupile u povodu Dana grada. Od njihova početka prije 10 godina pa do danas mažoretkinje trenira Adriana Župljanin, koja je u početku imala pomoć svoje majke Vikice, a do danas se iz redova grubišnopoljskih mažoretkinja iznjedrilo nekoliko trenerica i asistentice koje se zajedno s trenericom trude djevojke podučavati plesnim vještinama.
Program je pratio i zamjenik gradonačelnika Zlatko Pavičić koji je tom prilikom mažoretkinjama čestitao rođendan i čestitao na svim dosadašnjim uspjesima koje su postigle kako na domaćim tako i inozemnim pozornicama te rekao kako je Grad Grubišno Polje uvijek podupirao rad mažoretkinja, a tako će biti i ubuduće. (RGP)