Objavljeno: 20/02/2017

Marija i Karlo najbolji pjevači, Ledene kraljice najbolje plesačice

Na gradskom festivalu Prvi pljesak nastupilo je 15 pjevača i po prvi puta tri plesne skupine

/slika/vijesti/2017/2017_02/2017_02_664_x_495/170220_prvi_pljesak.jpg

Turistička zajednica grada u petak je bila domaćin ovogodišnjega izdanja finalne večeri gradskog festivala pjevača amatera Prvi pljesak. U natjecateljskom dijelu nastupilo je 15 pjevača podijeljenih u dvije kategorije, te tri plesne skupine. Njihove izvedbe pratilo i ocjenjivalo je povjerenstvo.
Sukladno njihovom sudu u mlađoj kategoriji pobjednica Prvog pljeska je Marija Pavera. Drugu nagradu žirija osvojila je Ana Marija Vanjous, a treću Tena Milković. Pobjednik u starijoj kategoriji je Karlo Malek iz Končanice, a drugoplasirani je njegov brat Mateo. Treće mjesto u toj kategoriji prema odluci žirija pripalo je Lei Liber, također iz Končanice. Žiri je dodijelio nagradu i za najbolje odjevenog izvođača, a to je ove godine bila Maja Balog, dok je nagrada za najbolju koreografiju pripala Leni Liber. Pjevače je i ove godine na klavijaturama pratio Mario Palatinuš. U kategoriji plesnih skupina nastupile su tri, tako da je svakoj pripala nagrada. Prve su skupina Ledene kraljice, druge su Slatkice, a treće Zelene žabice. Prema odluci publike najbolji izvođač na Prvom pljesku bila je plesna skupina Ledene kraljice.
​Nagrade za sudionike natjecateljskog dijela festivala osigurao je Grad Grubišno Polje. Za prvo mjesto dodijeljeno je 300 kuna, drugo 200, te treće 100 kuna, dok su potonjim iznosom nagrađeni i nositelji titule pjevača s najboljom koreografijom, titule najbolje odjevenoga natjecatelja, te izvođač kojega je najboljim ocijenila publika.
U revijalnom dijelu festivala nastupile su mažoretkinja i dječji sastav folklornog ansambla, te su nakon modnih radionica održanih prethodnih nekoliko tjedana djevojke i djevojčice, polaznice radionica, pokazale što su naučile iz svijeta mode: Pri tomu su nosile kolekciju odjeće i nakita koje je napravila Nika Andričević. (RGP)