Objavljeno: 12/03/2015

Mali gradski vijećnci iznenadili brojnošću i šarolikošću prijedloga

Danas je nakon izbora u lanjskom listopadu održana prva radna sjednica 2. saziva Malog gradskog vijeća

/slika/vijesti/2015/2015_03/2015_03_664_x_495/150312_malo_gradsko_vijece.jpg

Nakon što je na izborima krajem listopada prošle godine izabran, danas je drugi saziv Malog gradskog vijeća održao prvu radnu sjednicu. Pod predsjedanjem nastavnice Ane Ivšić, mali su vijećnici upravi škole i predstavnicima Grada iznijeli brojne prijedloge po pitanju ekologije, uređenja dječjih igrališta, humanitarnih akcija, te opremanja učionica.
Dio prijedloga iznio je i mali gradonačelnik Adam Delić.-Bilo bi dobro asfaltirati sportska igrališta iza škole, postaviti koševe na igrališta za košarku, mrežu na igralištu za odbojku, te obnoviti golove na nogometnom igralištu. Nogometno igralište je neravno, te bi ga trebalo poravnati, te prema cesti ograditi zbog prometa. Za učenike nižih razreda na posebnom mjestu postaviti klackalice,vrtuljak i ljuljačke-kazao je mali gradonačelnik.
Ravnateljica škole Snježana Šeliš već je na samoj sjednici dijelu prijedloga dala 'zeleno svjetlo' i obećala njihovu realizaciju. Pojasnila je da se po pitanju pojedinih već poduzimaju određeni koraci, da su neki za sada ponajviše zbog izostanka novca u školskom proračunu nemogući, dok ju je neki prijedlozi učenika ugodno iznenadili.-Ideja da za učenike nižih razreda stavimo klackalice, vrtuljak i ljuljačke je izvrsna ! U tom ćemo slučaju tražiti i pomoć Grada, jer sama ne mogu puno. Mislim da bi se naš okoliš uvelike poboljšao i privukao brojne roditelje s djecom u naš park-kazala je ravnateljica.
Zamjenik gradonačelnika Dalibor Jurina koji je sa suradnicima sudjelovao u radu sjednice, najavio je da će se putem pojedinih projekata, koje je Grad Grubišno Polje već pokrenuo, ostvariti dio prijedloga Malog gradskog vijeća, te da će Grad u najvećoj mjeri pokušati ostvariti i ostale kroz svoje i druge resurse.
-Dobro je da imamo bazu podataka, pa kada nam se javi određeni sponzor, odnosno poduzetnici koji rade na području grada, možemo im predložiti jer uglavnom svi imaju osjećaja kada su u pitanju djeca i dječje potrebe-rekao je D. Jurina.
Time se prva radna sjednica Malog gradskog vijeća pokazala vrlo produktivnom. Otkrila je mnoge želje učenika, među kojima su neke ostvarive, a neke i ne. Ravnateljica je na kraju pozvala učenike da zajedno s upravom i djelatnicima ulažu trud kako bi škola 'i duhom i tijelom' bila u što boljem stanju i na zadovoljstvo svih.(RGP)