Objavljeno: 20/07/2017

Ljeto će biti kreativno i u Udruzi osoba s invaliditetom Grubišno Polje

Dio članova udruge će na ljetovanje u Zadar

/slika/vijesti/2017/2017_05/2017_05_664_x_495/170525_vrata_udruga.jpg

Svakog ponedjeljka i četvrtka na druženja u grubišnopoljsku Udrugu osoba s invaliditetom dolazi sve više osoba s invaliditetom, pomažući članovi i volonteri, tako da ih se okupi i do desetak. Na rasporedu su društvene igre, kreativne radionice, razgovori. Dio članova nije se prije poznavao i ovo je odlična prilika za njihovu socijalizaciju i stjecanje novih prijateljstava.
Već puna tri mjeseca petero osobnih asistenata pomaže članovima udruge i njihovim obiteljima kroz program osobne asistencije. Tajnica Udruge Alenka Soldan zadovoljna je međusobnom suradnjom i razumijevanjem asistenata i korisnika. Podrška koju pružaju asistenti korisnicima je potrebna, ali što je najvažnije, poboljšava kvalitetu života. Dvoje korisnika mlađe je od 25 godina, a jedna je osoba starija od 54 godine, dvije su ženske i tri muške osobe koje primaju usluge osobne asistencije.
A put Jadrana na ljetovanje će nakon dvije godine ponovno netko od članova udruge. Ljetovanje im omogućuje Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida. Udruga može prijaviti dvije mlađe osobe s tjelesnim oštećenjem na besplatno sedmodnevno ljetovanje u Zadru ovoga rujna. Osobe putuju bez pratnje. Savez organizira sve: od podrške osobama s invaliditetom, smještaja, hrane, aktivnosti za slobodno vrijeme, i imaju kompletnu brigu i skrb u tom razdoblju za sedam dana-rekla je za Radio Grubišno Polje Alenka Soldan koja će ovo ljeto provesti radno radeći na mnogim projektima. –U pripremi smo novih projekata jer je puno natječaja na koje ćemo se svakako javiti. Do sad smo prijavili projekt Pomoćnici u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju u partnerstvu s osnovnim školama u Grubišnom Polju i Velikom Grđevcu-rekla je A. Soldan. (RGP)