Objavljeno: 06/09/2019

Kreće obnova spomen grobišta u Ivanovu Selu

Poslove obnove cijelog prostora obavit će Finalna obrada kamena i Komunalac, a financirat će ih Grad i Županija

/slika/vijesti/2019/2019_09/2019_09_664_x_495/190906_ugovori_i_selo.jpg

Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je s direktoricom tvrtke Finalne obrade kamena Ljiljanom Đerke i direktorom Komunalca Ivicom Ahacom potpisao ugovore za obnovu spomen grobišta u središtu Ivanova Sela.
Naime, nakon što je prošlih godina obnovljen spomenik, na red je došla obnova grobišta koja su zbog zuba vremena pretrpjela određena oštećenja. Tvrtka Finalna obrada kamena će obnoviti grobišta na spomen groblju za što će prema potpisanom ugovoru biti izdvojeno 78 500 kuna, dok će Komunalac obaviti radove na proširenju platoa ispred spomen groblja vrijedne 87 306. Naime, cijevima će biti zatvoreni putni jarci i asfaltiran prilaz spomeniku te obnovljen nogostup.
Kako je potpisujući ugovor rekao gradonačelnik Zlatko Mađeruh, u financiranju će sudjelovati i Bjelovarsko-bilogorska županija, koja će u konačnom iznosu sudjelovati sa 60 posto, a ostatak će namiriti Grad Grubišno Polje. Sporazum s Bjelovarsko-bilogorskom županijom bit će potpisan za posjeta župana Damira Bajsa Grubišnom Polju za koji dan, najavio je Mađeruh. Radovi bi prema najavama trebali biti gotovi do 21. rujna kada će biti obilježena 28. obljetnica pokolja u Ivanovu Selu. (RGP)