Objavljeno: 11/06/2019

Konstituirana gradska vijeća češke, srpske i mađarske nacionalne manjine

U nazočnosti gradonačelnika Zlatka Mađeruha članovi su izabrali predsjednike i zamjenike predsjednika manjinskih vijeća

/slika/vijesti/2019/2019_06/2019_06_664_x_495/190611_manjine_konstit1.jpg

Nakon što su početkom svibnja provedeni Izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina na području Grubišnoga Polja, jučer su konstituirana vijeća češke, srpske i mađarske nacionalne manjine Grada Grubišnoga Polja i to izborom predsjednika i njihovih zamjenika. Time su savjetodavna tijela manjinskih naroda u Grubišnom Polju i službeno počela s radom. Upravo su vijeća i predstavnici nacionalnih manjina birani s ciljem unaprjeđivanja, očuvanja i zaštite položaja nacionalnih manjina u društvu, sudjelovanja u javnom životu te upravljanju lokalnim poslovima u pojedinim jedinicama lokalne odnosno regionalne samouprave.
Za predsjednicu Vijeća češke nacionalne manjine grada izabrana je Ana Milić Zapotocki, a za njezina zamjenika Zvonko Harauzek. Predsjednikom vijeća srpske nacionalne manjine postao je Milan Kneževič, a njegovim zamjenikom Milan Bobić. Na čelo vijeća mađarske nacionalne manjine izabrana je Slađana Biloš, dok je njezina zamjenica Ana Horvat.
Novim čelnicima i svim članovima vijeća nacionalnih manjina čestitao je i gradonačelnik Zlatko Mađeruh, poželjevši im dobar i plodonosan rad, kao i dobru suradnju s Gradom Grubišnim Poljem.-Nacionalne manjine imaju svoje posebno mjesto kao bogatstvo na našem prostoru. Iz iskustva predlažem da što više kontaktiraju sa svojim saborskim zastupnicima, ako imaju projekte koji se mogu financirati iz raznih fondova-rekao je gradonačelnik Mađeruh. (RGP)