Objavljeno: 10/05/2016

Koncert za pamćenje Jazz orkestra OS RH i Klape HRM-a 'Sv. Juraj'

U jednoipolsatnom koncertu gosti su izveli presjek svojeg opusa: od domoljubnih, preko zabavnih i latino, do jazz i rock klasika.

/slika/vijesti/2016/2016_05/2016_05_664_x_495/160510_klapa_sv_juraj.jpg

Nakon što su u okviru takozvanoga kulturnoga dana pripadnicima stranih vojski, koji sudjeluju na natjecanju 'Prvi za Hrvatsku' jučer upriličile posjet Grubišnom Polju i Daruvaru, Oružane snage Republike Hrvatske Grubišnopoljcima su poklonile nesvakidašnju glazbenu poslasticu. Sinoć je na igralištu Srednje škole Bartola Kašića nastupio Jazz orkestar OS RH i Klapa HRM-a 'Sveti Juraj', te poznati pjevač i član ansambla zagrebačkog kazališta Komedija Adalbert Turner Juci. U jednoipolsatnom koncertu gosti su izveli presjek svojeg opusa: od domoljubnih, preko zabavnih i latino, do jazz i rock klasika.
Publiku se posebno dojmio nastup poznate klape Sv. Juraj, koja je izvela nekoliko pjesama, među njima i premjerno obradu poznata Thompsonova hita Moj dida i ja. To je samo još jedna kap u moru repertoara poznate klape, osnovane prije 15 godina.
-Osnovani smo s ciljem prezentacije Hrvatske vojske u Lourdesu na međunarodnom susretu vojski svijeta, koji se država svake godine u svibnju. Klapska pjesma, pojnajprije skralna, koju imamo u svom opusu, hrvatska je baština, izvornost koja u sakralnom prostoru kao što je Lourdes, nailazi na posebno dobru prihvaćenost kod vojnika vjernika katolika. Moram priznati kada smo se prvi puta ondje pojavili nismo mislili da će sastav dugotrajno egzistirati u sklopu OS RH-kazao je Marko Bralić, voditelj klape.
U odličnoj atmosferi koju je simpatičnim vođenjem programa kreirao dirigent orkestra Davor Dropuljić uživalo je nekoliko stotina Grubišnopoljaca, kojima također pripada pohvala jer su u velikom broju prisustvovali koncertu kakav se rijetko viđa u našem gradu.
Prilikom poimeničnog predstavljanja članova orkestra posebno gromoglasan pljesak publika je poklonila Dubravku Suliku, Velikozdenčaninu koji je stalni član Jazz orkestra OS RH.(RGP)