Objavljeno: 23/02/2015

Još jedna uspješna godina iza DVD-a Grubišnoga Polja

U 2014. godini je potpisan ugovor s tvrtkom Podzemno skladište plina, koji je osigurao angažman vatrogasaca na osiguranju bušotina plina

/slika/vijesti/2015/2015_02/2015_01_664_x_495/150223_vatrogasci_skupstina.jpg

Prošla godina ostat će zapamćena ponajviše po činjenici da je zaključen vrijedan ugovor s tvrtkom Podzemno skladište plina, čulo se na godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grubišnoga Polja održanoj protekloga vikenda. Ugovor će, naime, DVD-u osigurati provedbu dijela zacrtanih planova.-Potpisali smo ugovor s tom tvrtkom o vatrogasnom osiguranju i ostalim djelatnostima koje u to ulaze, poput prijevoza vode. Na prvoj bušotini u Gornjoj Rašenici je odrađeno osiguranje, a nastavlja se na bušotini u Maloj Barni. Ondje su po tri člana interventne postrojbe s vatrogasnim vozilom u smjenama od po 12 sati-kazao je predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Darko Novotni. Naime, ugovor bi trebao osigurati siguran priljev novca kako bi se mogla provesti obnova krovišta vatrogasnoga doma, te kupnja kombi vozila za prijevoz vatrogasaca na intervencije, pojasnio je D. Novotni.
U prošloj godini to je društvo imalo 19 intervencija, među kojima su brojnije bile tehničke poput prometnih nesreća i poplava. DVD Grubišnoga Polja broji 120 članova, među kojima su osim operativnog dijela i veterani i vatrogasna mladež društva, a svake se godine broj onih koji odu nadomjesti mladim snagama. Interes mladih je sve veći, pa je i lani u postrojbu stupilo petero novih vatrogasaca. Osim obnove krovišta i kupnje kombija, u okviru plana rada za ovu godinu je izgradnja nastrešnice kod vatrogasnog doma za parkiranje i spremanje vozila i opreme, održavanje vatrogasnih vježbi, školovanje i osposobljavanje vatrogasnih kadrova, te među ostalim i dodatna obuka i opremanje interventne vatrogasne postrojbe.
Na skupštini su dodijeljena i odlikovanja vatrogascima. Spomenica za 10 godina uspješnog rada Slavku Kanjskom, Vladi Heroutu i Mariju Malouneku, te Spomenica za 20 godina uspješnog rada Mariju Bukovcu. Medalje s brončanim obilježjem za rad i doprinos vatrogastvu dobili su Dražen Basara, Robert Čvek, Goran Pajić, Raul Kalac i Ivica Frantal. Na skupštini su bili i predsjednik Gradskoga vijeća Ivo Martinović i zamjenik gradonačelnika Dalibor Jurina.(RGP)