Objavljeno: 28/09/2015

Iako su za blagdan zaštitnika bile samo dvije, uskoro će u G. Polju biti pet redovnica

I ove godine blagdan sv. Vinka Paulskoga grubišnopoljske su redovnice proslavile u samostanu u društvu vjernika i prijatelja

/slika/vijesti/2015/2015_09/2015_09_664_x_495/150928_csestre.jpg

Grubišnopoljske časne sestre sv .Vinka Paulskoga u subotu su, kao i brojnih godina do sada, u svojem domu, samostanu Moj mir, zajedno s mnoštvom vjernika i prijatelja, proslavile blagdan svojega zaštitnika.
Slavlje je započelo svetom misom koju je predvodio grubišnopoljski župnik preč. Većeslav Magić. U propovijedi se osvrnuo i na rad i požrtvovnost sv. Vinka Paulskoga,  zaštitnika siromaha, bolesnika te socijalnih i karitativnih radnika. Čestitajući im blagdan zaštitnika, poželio je sestrama da u njihovu redu bude puno onih koji će nasljedovati sv. Vinka Paulskoga i Krista Gospodina.
A župnikova je želja više nego opravdana, o čemu svjedoči činjenica da je blagdan svetoga Vinka Paulskoga u Grubišnom Polju ove godine protekao tek uz dvije redovnice: sestru Ivanku, vjeroučiteljicu, te sestru Danimiru, sakristanku. To svjedoči o znatnom deficitu sestara u tom redu.
Ipak, sestra Ivanka svjedoči da ima nekolicina onih koje se odlučuju obući redovnički habit i prihvatiti se službe Božje. U zagrebački samostan se, naime, nakon završene medicinske škole javila Sarajka sa željom da služi u zagrebačkoj provinciji, kao i Osječanka nakon diplome na pravnom fakultetu.-Dakle, imamo nešto zvanja, javljaju se. Dragi Bog uvijek poziva, samo je pitanje koliko mi njemu želimo odgovoriti na taj poziv, koliko se želimo upustiti u nešto neobično, možda i nerazumljivo ovome svijetu-svjedoči s. Ivanka.
Kako doznajemo, uskoro bi u grubišnopoljski samostan ipak trebale doći dvije sestre: jedna orguljašica, a druga samostanska domaćica.-Iza Nove godine očekujemo i treću sestru. Ona je medicinska sestra u mirovini. Ali nema mirovanja! Ona će i dalje raditi po kućama obilaziti bolesnike, mjeriti tlak i raditi sve ostalo što treba-odlučna je s. Ivanka.
 Tako će samostan još više živnuti s ukupno pet sestara milosrdnica, koje će gradska sredina zasigurno jednako dobrodošlo prihvatiti kao i sve do sada. Da je to tako, na vrlo lijepi način je posvjedočila sestra Ivanka koja se u našem gradu osjeća sretno, zadovoljno i prihvaćeno.-I rekla sam da iz Grubišnog Polja ne idem najkraće do mirovine!-obećala je redovnica.
Podsjetimo, u petak je sa svojim suradnicama sestre obišao i blagdan njihova zaštitnika čestitao gradonačelnik Zlatko Mađeruh.(RGP)