Objavljeno: 24/01/2018

I u našem gradu postavljen solarni stup za bicikliste

Biciklisti ondje mogu napuniti gume, iskoristiti alat iz spremnika za manje popravke, te usput napuniti i svoje mobitele

/slika/vijesti/2018/2018_01/2018_01_664_x_495/180124_solarni_stup.jpg

Od nedavno je i u našemu gradu, u Ulici Ivana Nepomuka Jemeršića uz nogostup nedaleko Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, postavljen takozvani solarni stup za bicikle. Riječ je o stupu koji biciklistima pruža brojne mogućnosti. Naime, biciklisti ondje mogu napuniti gume, iskoristiti alat iz spremnika za manje popravke, te usput napuniti i svoje mobitele.
Stup je samoodrživ jer se napaja solarnom energijom, a ugrađena LED rasvjeta od stupa visokog 2,6 metara stvara i uličnu svjetiljku, pa je popravke bicikla moguće obaviti i noću.
Marina Kamber, direktorica Turističkoga ureda grada pojasnila je da je stup u Grubišno Polje, kao i u druge gradove u županiji, stigao putem Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, koja je, pak, financijsku potporu za tu svrhu dobila od Ministarstva turizma.
Grubišno Polje se nalazi na jednoj od biciklističkih ruta koje prolaze kroz Bjelovarsko-bilogorsku županiju, koje se mogu vidjeti i na pokraj stupa postavljenoj turističkoj mapi Bjelovarsko-bilogorske županije.(RGP)