Objavljeno: 10/01/2019

I ovih zimskih praznika u SŠ Bartola Kašića pripreme za državnu maturu

Osigurano je po 20 sati priprema za maturu osnovnih predmeta za gimnazijalce i tehničare za računalstvo

/slika/vijesti/2019/2019_01/2019_01_664_x_495/190110_ss_bk_pripreme.jpg

Otkako je u srednje škole uvedena, u grubišnopoljskoj Srednjoj školi Bartola Kašića tijekom zimskih praznika provode se pripreme za državnu maturu, koje su se pokazale uvelike korisnima za učenike. Potvrdila je to vršiteljica dužnosti ravnateljice Kristina Vrbicki.
Naime, ističe da se tijekom praznika provode pripreme za državnu maturu osnovnih predmeta matematike, hrvatskoga te engleskoga jezika. Pripreme su osigurane za učenike završnih razreda gimnazije i tehničara za računalstvo, a provode ih nastavnici matematike Blaženka Orct i Dalibor Lacina, nastavnica hrvatskoga Matea Čubelić odnosno engleskoga jezika Maja Zalović.
Profesorica matematike i koordinatorica državne mature od njezina početka Blaženka Orct zadovoljna je i ovogodišnjim odazivom učenika gimnazijalaca, kojima drži pripreme iz matematike. Naime, od njih 23 na pripremama redovito ih je dvadeset. Tijekom praznika će odraditi dvadeset sati priprema, u okviru kojih će kroz grupno i pojedinačno rješavanje problema pretresti sve dijelove gradiva, posebice one učenicima nejasne. Profesorica Orct svjedoči kako su pripreme za državnu maturu izuzetno korisne. Napominje da gimnazijalci u pravilu dobro vladaju tim predmetom, no svakako valja još dodatno izbrusiti pojedine teme kako u lipnju ne bi bilo iznenađenja.(RGP; foto ilustracija, arihva SŠ B. Kašića)