Objavljeno: 01/09/2014

Grubišnopoljski pčelari uspješni na 3. Agroexpu u Virovitici

OPG Ahac dobio zlatnu medalju za med suncokret, OPG Herclik zlatnu u kategoriji bagremova, a OPG Horak brončanu u kategoriji cvjetnog meda

/slika/vijesti/2014/2014_09/664_x_495/09_01_lag_agroexpo.jpg

Lokalna akcijska grupa Bilogora-Papuk predstavila se u Virovitici na 4. Agroexpu - sajmu agroproizvoda i opreme. Na izložbenom štandu LAG-a predstavila su se tri Obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom meda: Ahac, Herclik i Horak, te OPG Adele Jareš, koji se bavi proizvodnjom mliječnih proizvoda. Uz obiteljska poljoprivredna gospodarstva LAG je predstavio i udrugu "Iglica" iz Grubišnog Polja, koja je izložila rukotvorine i ukrasne predmete.
-Na sajmu je ocijenjeno 48 uzoraka meda, te je dodijeljena 21 brončana, 19 srebrnih i osam zlatnih medalja. Zlatnu žlicu za najbolji med dobio je Predrag Momčilović iz Pčelića, no ni grubišnopoljski pčelari se ne mogu požaliti jer su ostvarili vrlo dobre rezultate-kaže Dijana Turniški, direktorica LAG-a. Naime, OPG Ahac dobio je zlatnu medalju za med suncokret, OPG Herclik zlatnu medalju u kategoriji bagremova meda, a OPG Horak brončanu medalju u kategoriji cvjetnog meda.(RGP; Fotografije: LAG)