Objavljeno: 29/04/2015

GRADSKO VIJEĆE
Grad kupuje derutnu kuću u središtu zbog uređenja parkirališta i trga

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh je naveo kako se još uvijek čeka suglasnost Ministarstva zaštite okoliša kako bi se riješio problem frezovine u Ulici T.B. Banje

/slika/vijesti/2015/2015_04/2015_04_664_x_495/150429_g_vijece.jpg

Grubišnopoljsko Gradsko vijeće na sinoćnjoj je sjednici prihvatilo odluku o kupnji nekretnina u središtu grada. Kako je pojasnila pročelnica stručne službe Marija Jungić, riječ je o kući u između hotela i zgrade u kojoj je prebivala Zagrebačka banka, koja narušava izgled grada.-Procijenjena je na 244 000 kuna, no putem javne dražbe postignuta je cijena od 163 000 kuna. Znači, u proračunu je bilo planirano oko 244 000 kuna, pa će stavka biti manja. To je prostorno planskom dokumentacijom predviđeno za uređenje parkirališta i trga-kazala je M. Jungić.
Na sjednici je gradonačelnik Zlatko Mađeruh na vijećničko pitanje pojasnio da Grad radi na rješavanju problematike nakupljene frezovine asfalta u Ulici Terezije Bernardete Banje. Naime, Grad i druge lokalne samouprave s čijih je područja frezovina akumulirana, pokazao je interes da frezovinu iskoristi za posipavanje poljskih putova. No, kako je to vlasništvo Hrvatskih cesta, tvrtka je uvjetovala da se pribavi suglasnost Ministarstva zaštite okoliša da frezovina nije opasan otpad.-Nažalost, mišljenje Ministarstva još nije pristiglo. Na tomu se radi od prošle godine, te da će i ovo vijećničko pitanje biti novi povod da se požuri s potragom rješenja toga problema-naveo je gradonačelnik.
Vijeće je prihvatilo i financijska izvješća Vijeća srpske nacionalne manjine, grubišnopoljske HVIDR-e, Turističke i Vatrogasne zajednice, Udruge sudionika Domovinskoga rata „Bilogore '91“, te Gradskog društva Crvenoga križa, kao i izvješće o radu toga društva u prošloj godini.
Donijeta je i odluka o osnivanju Savjeta mladih Grada Grubišnoga Polja.(RGP)