Objavljeno: 06/07/2020

Grad započeo aktivnosti na utvrđivanju projektne ideje izgradnje doma za starije i nemoćne osobe

-Dom je novi zadatak Grada i cilj kojem stremimo u interesu svih sugrađana treće životne dobi-kazao je gradonačelnik Mađeruh

/slika/vijesti/2020/2020_07/2020_07_664_x_495/200706_dom_za_starije.jpg

Grad Grubišno Polje započeo je aktivnosti na utvrđivanju projektne ideje izgradnje doma za starije i nemoćne osobe u Grubišnom Polju. Radna skupina za utvrđivanje projektne ideje institucionalnog smještaja starijih i nemoćnih osoba na području Grada Grubišnoga Polja sastala se u petak 3. srpnja godine i podržala ideju gradonačelnika Zlatka Mađeruha.
Na sastanku su sudjelovali predstavnici centara za socijalnu skrb, pročelnici gradskih upravnih odjela, ravnatelji gradskih ustanova i jednoglasno zaključili da postoji velika potreba za smještajnim kapacitetima starijih osoba na području Grada Grubišnoga Polja i šire okolice. Gradonačelnik je predložio Radnoj skupini pokretanje aktivnosti na izradi idejnog rješenja doma za starije osobe za minimalno 100 korisnika, s čim su se složili svi članovi radne skupine i utvrđeni su projektni zadaci za izradu idejnog rješenja.
Gradonačelnik je izjavio da je zbog demografskih trendova starenja stanovništva uočena potreba za odgovarajućim oblikom smještaja starijih i nemoćnih osoba, koji bi pružio zajamčenu kvalitetu stanovanja, njege cijelog tima stručnjaka te ispunjen društveni život.-Želim omogućiti starijim sugrađanima čije se obitelji zbog poslovnih obveza ne mogu skrbiti za njihove potrebe da imaju mogućnost stanovanja u uređenom sustavu u kojemu će imati adekvatno zadovoljene životne i zdravstvene potrebe, u skladu sa svojim zdravstvenim stanjem. Nakon ponovnog vraćanja Centra za socijalnu skrb u Grubišno Polje i Općinskoga suda te osnivanja Javne vatrogasne postrojbe, ovo je novi zadatak Grada Grubišnoga Polja i cilj kojem stremimo u interesu svih sugrađana treće životne dobi-kazao je gradonačelnik Mađeruh.