Objavljeno: 31/12/2020

Grad osigurao pomoć od 30 000 kuna, građani se odazvali u velikom broju

I Grubišno Polje pokazalo da ima veliko srce kada je u pitanju pomoć kod tragedija kakva je zadesila širu okolicu Petrinje, Siska i Gline

/slika/vijesti/2020/2020_12/2020_12_664_x_495/201231_pomoc_petrinja_1.jpg

Nakon razornog potresa ponovno se ujedinila cijela Hrvatska i pomoć unesrećenima na potresom pogođenim područjima stiže ih svih krajeva. Jučer je prikupljana i u Grubišnom Polju u organizaciji Gradskog društva Crvenoga križa i Grada Grubišnoga Polja. Pomoć je prikupljana u mjesnom domu u Malim Zdencima te Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, kamo su svoje donacije donijele čak 354 grubišnopoljske obitelji ! Kako doznajemo od ravnateljice GD Crvenoga križa Alenke Soldan, tako je prikupljeno nekoliko tona pomoći u hrani, sanitarnim potrepštinama i zaštitnoj opremi, odnosno onoga što je preporučio i Hrvatski Crveni križ. Ljudi su se uglavnom pridržavali preporuka Crvenoga križa. GD CK-a je u očekivanju poziva odnosno obavijesti s potresom pogođenog područja o tomu kada i kamo treba uputiti prikupljenu grubišnopoljsku pomoć, a prema svemu sudeći to će se dogoditi slijedećega tjedna. Jučer je uz djelatnike Crvenoga križa vrijedno radilo i deset volontera koji su prikupljali dostavljenu pomoć. Ravnateljica Soldan kaže kako će i dalje biti potrebe za pomoć, ali će o terminima i svim drugim obavijestima građani biti pravovremeno obaviješteni.
Grubišnopoljski gradonačelnik Zlatko Mađeruh je zahvalio svim ljudima koji su se odazvali i pružili pomoć i na taj način pokazali veliku solidarnost i suosjećanje za sve stradale i ugrožene na potresom pogođenom području.-Grad Grubišno Polje je odlučio također pomoći te će u tom smislu uplatiti iznos od 30 000 kuna za pogođena područja-poručio je jučer gradonačelnik, kazavši da se i nekoliko gradskih prijevoznika ponudilo pomoć prevesti na potresom pogođena područja.
Dio djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada je s cisternom za vodu već preksinoć otišao na potresom pogođeno područje gdje pruža pomoć u opskrbi pitkom vodom u Petrinji, dok je Vatrogasna zajednica grada Grubišnoga Polja u dogovoru s Vatrogasnom zajednicom Sisačko-moslavačke županije pribavila alat i dio građevinskoga materijala i uputila ga na pogođeno područje. (Tekst i foto: Michael Palijan)


Foto: Zlatko Pavičić

Foto: Zlatko Pavičić