Objavljeno: 12/09/2017

Grad Grubišno Polje subvencionira uređenja pročelja stambenih zgrada

Sufinancira 50 posto opravdanog troška uređenja uličnog pročelja fasade pojedine stambene zgrade

/slika/vijesti/2017/2017_09/2017_09_664_x_495/170912_fasade_zgrade.jpg

Kako bi potaknuo vlasnike stambenih zgrada na području grada na uređenje fasada, čime bi izgled grada u cijelosti bio poboljšan, gradonačelnik Zlatko Mađeruh je još u travnju ove godine donio odluku o subvencioniranju uređenja pročelja zgrada. Tom odlukom Grad Grubišno Polje u ovoj godini sufinancira 50 posto opravdanog troška uređenja uličnog pročelja fasade pojedine stambene zgrade. Naime, subvencija se odnosi samo na ulično pročelje, odnosno na pročelje koje gleda na ulicu u kojoj je prijavljena adresa zgrade.
Jedan od uvjeta za ostvarivanje subvencije je posjedovanje pravomoćne građevinske dozvole, ili drugog akta kojim je odobrena gradnja, mora imati najmanje četiri zasebne stambene jedinice i najmanje 50 posto bruto površine namijenjene stanovanju. Zahtjevi za isplatom i isplata se provode nakon završenih radova s dostavom računa o izvedenim radovima.
Zahtjev za isplatu subvencije se nalazi na internetskim stranicama Grada OVDJE, a može se dobiti i u upravnom odjelu za gospodarstvo.(RGP; foto: ilustracija)