Objavljeno: 30/07/2020

Grad Grubišno Polje i tvrtka Feliks iz Virovitice potpisali ugovor o zbrinjavanju nezbrinutih životinja

Dvadeset pasa lutalica na području grada Grubišnoga Polja do kraja godine bit će zbrinuti u skloništu za nezbrinute životinje u Virovitici

/slika/vijesti/2020/2020_07/2020_07_664_x_495/200730_azil2.jpg

Problem pasa lutalica uskoro će riješiti i Grad Grubišno Polje. Naime, gradonačelnik Zlatko Mađeruh jučer je s Draženkom Majetićem, direktorom virovitičke tvrtke Feliks zaključio ugovor o obavljanju usluga skloništa za nezbrinute životinje na području grada Grubišnoga Polja. Tvrtka Feliks će u skloništu za nezbrinute životinje u Virovitici, za vrijeme trajanja Ugovora, osigurati smještaj za 20 nezbrinutih životinja s područja grada Grubišnog Polja, a poslove hvatanja pasa koji se kreću slobodno i bez nadzora po javnim površinama obavljat će po pozivu gradonačelnika, komunalnog redara ili djelatnika nadležnog gradskog upravnog odjela. Nakon toga, tvrtka je dužna  osigurati smještaj životinje u roku od 24 sata po primitku priopćenja, a ako je životinja ozlijeđena, u roku od 4 sata. Ovaj Ugovor odnosi se na vremensko razdoblje od dana potpisa do kraja ove godine i za to će razdoblje Grad Grubišno Polje virovitičkom Feliksu uplatiti paušalni iznos od 40 tisuća kuna bez PDV-a. Inače, Veterinarska praksa za male životinje – Feliks djeluje u Virovitici od 2009. godine.
Virovitičko sklonište je jedno od rijetkih, iz kojeg se životinje udomljuju potpuno besplatno, cijepe se, mikročipiraju i steriliziraju. Tako će biti i s napuštenim i zbrinutim psima s područja grada Grubišnoga Polja. Problem neoznačenih životinja zasigurno je jedan od većih problema koji proizlazi iz općeg nepoznavanja propisa i to prvenstveno Pravilnika o obveznom označavanju pasa mikročipom. No ukoliko je napušteni pas čipiran, prema podacima će biti identificiran vlasnik koji će snositi troškove zbrinjavanja prema cjeniku tvrtke. Tvrtka Felik godišnje zbrine od 350 do 400 životinja i isto toliko ih pronađe novog vlasnika i dom, saznali smo od veterinara Olivera Rajkovića koji je rekao kako je najvažnija edukacija mladih. Nada se dobroj suradnji s Gradom Grubišnim Poljem, a Grubišnopoljce je pozvao da posjete njihovo sklonište u Virovitici sa svrhom udomljavanja pasa što je i cilj cijele priče. (V.Ž.J., D.Č.)