Objavljeno: 17/05/2019

Grad 7. u državi prema potporama po stanovniku, 9. prema ukupnim potporama

Riječ je o poretku prema iznosu povučenih sredstava putem Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

/slika/vijesti/2019/2019_05/2019_05_664_x_495/190517_sedmi_u_drzavi.jpg

Podaci Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju govore da su u  proteklih pet godina gradovi u Hrvatskoj povukli više od 438 milijuna od ukupno 5,66 milijardi kuna,  koliko je po tom programu isplaćeno potpora od 2014. do kraja siječnja ove godine. Na vrhu popisa gradova prema povlačenju sredstava po stanovniku je čak 15 malih gradova, a među njima je i Grubišno Polje. Naime, Grad je putem projekata osigurao potpore od 1634 kune po stanovniku te se na toj ljestvici smjestio na 7. mjestu. I na popisu kreiranom prema ukupnoj vrijednosti potpora dobivenih iz Programa regionalnog razvoja do kraja siječnja ove godine Grubišno Polje je među prvih deset, odnosno na devetom mjestu i to jer je ostvarilo potpore u iznosu od 10 643 604 kuna.
Grubišno Polje se na tim popisima nije našlo slučajno, već na temelju truda gradske uprave koji je rezultirao s nekoliko vrlo vrijednih projekata. Naime, krenula je dogradnja i adaptacija Dječjeg vrtića Tratinčica za koju je putem APPRRR-a osigurano 7,3 milijuna bespovratnih kuna, a prije godinu dana je bilo osigurano tri milijuna kuna za obnovu cesta prema komunalnoj zoni. Osim toga potporu APPRRR-a dobila je i izrada Strategije turizma. Prvi čovjek grada Zlatko Mađeruh je istaknuo kako je to dio projekata koje Grad provodi putem APPRRR-a, dok ih je zajedno s onima kandidiranima na druge izvore sufinanciranja više.-Ugodno sam iznenađen takvom klasifikacijom i respektabilnim mjestom prema povlačenju sredstava. Cilj nam je ta sredstva uložiti u projekte koji povećavaju standard života, otvaraju nova radna mjesta i osiguravaju ostanak mladih u Grubišnom Polju. Osim ovih koji su prošli imamo još projekata koji su u obradi-rekao je gradonačelnik Mađeruh.(RGP)