Objavljeno: 13/02/2015

GLAZBENI FAŠNIK Maskirani učenici izvodili klasične i svjetovne skladbe

Učenici su izveli 23 glazbene točke, među kojima su bile i one gošća iz matične daruvarske škole, koje su izvele nekoliko skladbi na flautama.

/slika/vijesti/2015/2015_02/2015_01_664_x_495/150213_glazbena_fasnik.jpg

Već tradicionalni Fašnički koncert održali su sinoć učenici grubišnopoljskog područnog odjeljenja daruvarske Glazbene škole Bruna Bjelinskog. U ispunjenom izložbenom prostoru u potkrovlju Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, učenici su izveli 23 glazbene točke, među kojima su bile i one gošća iz matične daruvarske škole, koje su izvele nekoliko skladbi na flautama.
Ravnateljica škole Vanda Cegledi istaknula je da je fašnički koncert uobičajena praksa.-Mi pokušavamo sve aktivnosti raditi paralelno. Sve što se događa u matičnoj, da se događa i ovdje, Od Božićnih, završnih pa i fašničkog koncerta da djeca imaju što više aktivnosti kroz godinu i da glazbena škola bude što zanimljivija-navodi V. Cegledi.
Kako je riječ o koncertu glazbene škole očekivali su se samo zvuci klasične glazbene. No, ipak je ove godine i u matičnoj školi, ali i grubišnopoljskom područnom odjeljenju napravljen određen iskorak, pa su harmonike, bisernice, glasovir, gitare i flaute potkrovljem CIK-a širili i zvuke ne samo klasičnih, već i svjetovnih skladbi. A repertoar je naišao na odobravanje publike, koja je poprilično ispunila koncertni prostor CIK-a. Razlog tomu je i sve veći interes malih Grubišnopoljaca za glazbenom izobrazbom.-Stvari jako lijepo napreduju jer iz godine u godinu vidimo da je interes sve veći, i što je najbolje da su rezultati sve bolji-zaključuje ravnateljica.(RGP)