Objavljeno: 08/03/2020

Drage sugrađanke, sretan vam Dan žena !

Čestitke upućuju gradonačelnik Zlatko Mađeruh i zamjenici Zlatko Pavičić i Ana-Maria Štruml-Tuček, predsjednik Gradskoga vijeća Ivo Martinović i Gradsko vijeće.

/slika/vijesti/2019/2019_03/2019_03_664_x_495/190308_dan_zena.jpg

Poštovane Grubišnopoljke,
povodom 8. ožujka – Međunarodnog dana žena upućujemo vam svoje iskrene čestitke.

Međunarodni dan žena, 8. ožujka, proglašen 1909. godine, a službeno priznat kao “Međunarodni dan za prava žena i za mir” u Ujedinjenim narodima 1977. godine, simbolizira pokret za ženska prava.
Danas obilježavamo ovaj dan ne samo kao sjećanje na generacije žena koje su ustrajale u teškoj borbi za ostvarenje svojih prava, nego i zbog toga da damo potporu nastojanjima za emancipaciju žena u društvenom, ekonomskom i političkom smislu.
Svi moramo biti posebno osjetljivi na probleme koji se odnose na zlostavljanja žena u obitelji, na radnom mjestu, u svakodnevnom životu. Trebamo težiti da svakoj ženi osiguramo adekvatno mjesto u društvu štiteći je pri tom i kao majku i kao suprugu i kao odgovornu radnicu.
Drage sugrađanke, čestitajući vam 8. ožujka želimo da svi zajedno, ravnopravno i sukladno svojim mogućnostima, izgrađujemo naš Grad kao mjesto ugodnog života i rada.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh i zamjenici gradonačelnika Zlatko Pavičić i Ana-Maria Štruml-Tuček, predsjednik Gradskoga vijeća Ivo Martinović i članovi Gradskog vijeća.