Objavljeno: 15/01/2021

Darko Kralj nominiran za najuspješnijeg paraolimpijca desetljeća

Glasujte do 28. siječnja za našeg sugrađanina koji je ostvario sjajne sportske rezultate na svjetskoj razini

/slika/vijesti/2021/2021_01/2021_01_664_x_495/210115_kralj_nominacija.jpg

Sa završetkom 2020. godine završilo je i još jedno desetljeće hrvatskog sporta obilježeno nevjerojatnim uspjesima hrvatskih sportaša velikim dijelom i paraolimpijaca sportaša s invaliditetom, čiji su rezultati često prolazili ispod radara unatoč tome što su postizali nevjerojatne uspjehe u ljetnim i zimskim sportovima na paraolimpijskim igrama. Kako bi izabrali najboljega koji je ostavio najveći trag u proteklom desetljeću Allianz Hrvatska i Hrvatski paraolimpijski odbor su organizirali glasovanje za najboljeg paraolimpijca, koje traje do 28. siječnja.
Nominirani su paraolimpijci koji su u proteklih deset godina osvojili medalju na paraolimpijskim igrama. Riječ je o jedanaest iznimnih sportaša među kojima su Bruno Bošnjak, Branimir Budetić, Helena Dretar-Karić, Darko Kralj, Anđela Mužinić, Sandra Paović, Mikela Ristoski, Dino Sokolović, Velimir Šandor, Mihovil Španja i Zoran Talić. U proteklih deset godina osvojili su jedanaest medalja na Ljetnim paraolimpijskih igrama u Londonu 2012. i Riju 2016. te dvije medalje na Zimskim paraolimpijskim igrama u PyeongChangu 2018.
Glasati se može samo za jednog sportaša do 28. siječnja 2021. putem stranice www.allianz.hr/paraolimpijci a pobjednik će biti proglašen 4. veljače 2021 -Paraolimpijci su nepresušan izvor inspiracije, i kada se uzme u obzir koliko se odricanja, discipline i motivacije krije iza svake pojedine medalje, osjećamo potrebu da tu inspiraciju podijelimo sa svijetom i pokažemo kako smo uvijek uz njih-poručuju organizatori. Nominacija je uvelike dirnula i razveselila Grubišnopoljca Darka Kralja, koji je svijet zadivio 2008. godine na paraolimpijadi u Pekingu, gdje je osvojio prvu hrvatsku zlatnu paraolimpijsku medalju u bacanju kugle, pet puta rušivši vlastiti rekord.-Zahvaljujem se na nominaciji. Meni je to velika čast i presretan što rezultati mene i mog tima nisu zaboravljeni. Na narodu je da odluči tko zaslužuje tu titulu-komentirao je novu nominaciju Darko Kralj, o kojemu je uspješni dokumentarni film 'Kralj' snimio redatelj Dejan Aćimović. (Tekst i foto: M.Palijan)