Objavljeno: 07/04/2016

Dario Kokić i Ivan Ćepić pozvani na državno natjecanja u znanju fizike

Među šest ekipa iz cijele Hrvatske predstavit će se radom 'Prvo električno brojilo istosmjerne struje'

/slika/vijesti/2016/2016_04/2016_04_664_x_495/160407_kokic_cepic.jpg

Iz državnoga povjerenstva za natjecanja u znanju iz fizike ovih je dana stigla odlična vijest u Osnovnu školu Ivana Nepomuka Jemeršića. Naime, učenici 8.a razreda Dario Kokić i Ivan Ćepić pozvani su na državno natjecanje i smotru iz fizike u kategoriji samostalnih eksperimentalnih radova, koje će se od 25. do 28. travnja održati u Osnovnoj školi Brodarica u Šibeniku.
Naime, dvojac je pod vodstvom nastavnika i mentora Davora Horvatina prošao tri kruga natjecanja, u kojemu se svojim radovima za nastup na državnoj razini natjecanje borilo 14 ekipa mladih fizičara. Dario i Ivan ujedno su bili i jedini predstavnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koji su se okušali na tom natjecanju, koje organizira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatsko fizikalno društvo. Grubišnopoljsku osnovnu školu predstavit će radom 'Prvo električno brojilo istosmjerne struje'.
Uprava i cijela škola su iznimno ponosni na Darija i Ivana, te im uz čestitke na sadašnjem rezultatu upućuju želje da među šest tandema iz cijele Hrvatske, koji će nastupiti u završnici, postignu što bolji uspjeh. I mi se pridružujemo čestitkama i željama ! (RGP; foto: OŠ I.N. Jemeršića)