Objavljeno: 25/10/2018

Dan otvorenih vrata u Centru za inkluziju i socijalne usluge

U Centru je otvorena kuhinja u kojoj korisnici prerađuju viškove povrća i voća koje uzgoje u plastenicima

/slika/vijesti/2018/2018_10/2018_10_664_x_495/181024_inkluzija_dan2.jpg

Centar za inkluziju i socijalne usluge u Grubišnom Polju jučer je u stambenoj zajednici u Hebrangovoj priredio Dan otvorenih vrata. Povod je kuhinja koja je uređena u pomoćnim prostorijama stambene zajednice. Naime, poznato je da se korisnici Centra u Grubišnom Polju bave uzgojem povrća i voća, a kako im nerijetko nakon što svojim proizvodima zadovolje vlastite potrebe, ostane povrća i voća, odlučili su ga prerađivati u sokove, salate, ajavar i druge proizvode. Naime, kuhinja je pokrenuta prošle godine, a od ove je uveden HACCP sustav, koji jamči kvalitetu proizvoda i proizvodnog postupka, dok je dvoje korisnika uspješno položilo i higijenski minimum.
Grad Grubišno Polje od njegovih početaka podržava rad Centra za inkluziju i socijalne usluge, pa je sudjelovao i u ovom novom projektu prerade viškova proizvedenog povrća i voća. Naime, Centar je u okviru javnoga poziva za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Grada Grubišnoga Polja u 2018. godini ostvario 10 000 kuna za projekt 'Korak u socijalno poduzetništvo'.-Drago mi je da smo prepoznali aktivnosti Centra koji svoje aktivnosti iz godine u godinu razvija i nadograđuje novim vizurama, poput ove kuhinje. Posebno mi je drago da su dobili dio sredstava Grada i namjenski ih utrošili-rekao je gradonačelnik Zlatko Mađeruh. 
Inače, u šest stambenih zajednica Centra za inkluziju i socijalne usluge u Grubišnom Polju je 26-ero korisnika, osoba s intelektualnim teškoćama, kojima Centar putem europskih projekata osigurava aktivnosti. Podsjetimo, prvo je to bio projekt uzgoja povrća i voća u plastenicima i staklenicima, a kuhinja je nadogradnja u okviru koje korisnici mogu i zaraditi.(RGP)