Objavljeno: 04/11/2018

Dan je grada - sjećanje na oslobođenje od srbočetničkog agresora

Tim je povodom služena sveta misa u čast svih poginulih i umrlih branitelja, za boljitak građana i grada te je održana komemoracija za sve poginule branitelje

/slika/vijesti/2018/2018_11/2018_11_664_x_495/181104_dan_grad_vijenci.jpg

Grubišno Polje danas slavi svoj rođendan. Naime, 4. studenog 1991. godine uspješno je kraju privedena prva hrvatska vojnoredarstvena operacija Otkos 10, kojom je oslobođeno ukupno oko 300 četvornih kilometara Bilogore, te među ostalim i područje Grubišnoga Polja, zbog čega se taj dan u našem gradu slavi kao rođendan grada.
Tim je povodom u župnoj crkvi sv. Josipa u Grubišnom Polju u 11 sati grubišnopoljski župnik preč. Većeslav Magić služio svetu misu posvećenu svim poginulim i umrlim bgraniteljima, te boljitku građana i grada.
Nakon svete mise izaslanstva Hrvatskoga sabora, predstavnici Grada Grubišnoga Polja i izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskoga rata u nazočnosti građana položili su vijence i zapaljene svijeće ispred spomenika grubišnopoljskim braniteljima u Ulici 77. samostalnog bataljuna ZNG-a.
Sutra će u povodu Dana grada u kinodvorani Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman biti održana Svečana sjednica Gradskoga vijeća, na kojoj će biti dodijeljena i javna gradska priznanja. (RGP)