Objavljeno: 03/11/2014

Čestitka gradonačelnika u povodu Dana grada

/slika/opcenito/zlatko_maderuh_1.jpg

Drage sugrađanke i sugrađani, srdačno Vas pozdravljam u ime Grada Grubišnoga Polja i svoje osobno ime, te Vam čestitam Dan našega grada !

Čak 23 godine prošle su od operacije „Otkos 10“, koja je obilježila današnji dan. Jedan je to od najvažnijih dana u povijesti našega grada, jer su branitelji oslobodili okupirani teritorij i vratili ga pod suverenu vlast Republike Hrvatske, a naš grad i građane poštedjeli novih žrtava i razaranja.

Koristim priliku da se zahvalim svim braniteljima koji su sudjelovali u vojno redarstvenoj operaciji „Otkos 10“, odredima Narodne zaštite i postrojbi Civilne zaštite, a posebno onima koji su za nas i našu Hrvatsku dali svoje živote.

Gospodarstvo i infrastruktura i dalje strateški su ciljevi ove lokalne samouprave. U ovoj recesiji  gospodarstvo ne polučuje ono što smo željeli ili zacrtali, a to je otvaranje novih radnih mjesta, pa smo više aktivnosti usmjerili na izgradnju infrastrukture.

Nakon 500 godina ponovno smo sagradili ponos župljana Velikih i Malih Zdenaca, župnu crkvu Svih svetih u Zdencima, koju je na svečanoj misi u nedjelju 2. studenoga posvetio bjelovarsko-križevački biskup mons.dr. Vjekoslav Huzjak.

Koristim priliku da najavim „12. gospodarski  sajam – sajam sira“ koji će se održati 15. i 16. studenog u Školsko-sportskoj dvorani u Grubišnom Polju te Vas pozivam da isti posjetite.

Laureatima ovogodišnjih gradskih javnih priznanja čestitam na zasluženim priznanjima, a Vama, štovani Grubišnopoljci, želim sve dobro povodom Dana našeg grada!

Vaš gradonačelnik Zlatko Mađeruh