Objavljeno: 17/01/2020

Blagoslov Gradske uprave, Komunalca i Dječjeg vrtića Tratinčica

Uobičajena je praksa, otkako je u našem gradu, da svećenik u okviru blagoslova osim obitelji obilazi i institucije ili tvrtke koje ga pozovu

/slika/vijesti/2020/2020_01/2020_01_664_x_495/200117_blagoslov_gr_uprava1.jpg

Pri kraju ovogodišnjeg obilaska i blagoslova obitelji, grubišnopoljski župnik preč. Većeslav Magić danas je obišao i blagoslovio Gradsku upravu, potom Komunalac te matično i područno odjeljenje Dječjega vrtića Tratinčica. Uobičajena je praksa, otkako je u našem gradu, da svećenik u okviru blagoslova osim obitelji obilazi i institucije ili tvrtke koje ga pozovu.-Otkako sam došao u Grubišno Polje na poziv gradonačelnika i predsjednika vijeća već devetu godinu obilazim i Grad Grubišno Polje. To je lijepi primjer ljudima da ovdje nisu samo gradonačelnik i činovnici već i ostali vjernici koji žele na taj način od Boga dobiti snage i milosti da mogu raditi za dobrobit građana i da mogu činiti potrebno da grad bude ljepši i bolji-kazao je tom prilikom preč. Magić.
Župnika je istaknuo kako su on i njegov ivanovoselski kolega Josip Koščak proteklih tjedana u župama sv. Josipa i Svih Svetih obišli i blagoslovili 1230 obitelji, što je na razini prošle godine. Osim lijepog vremena koje je pratilo blagoslovni pohod, župnik ističe i lijepu dobrodošlicu domaćina kako prema svećeniku tako i prema pratiteljima. (RGP)