Objavljeno: 04/07/2016

Bilogorac od danas ima tribine za 120 gledatelja

Projekt je realiziran u dogovoru s NK Bilogorom '91 i Školom nogometa Grada. Slijedi i gradnja društvenoga doma koji će pored romske nacionalne manjine koristiti i drugi

/slika/vijesti/2016/2016_07/2016_07_664_x_495/160704_tribine.jpg

Nakon što su proteklih dana provedeni pripremni radovi, danas su na stadionu Bilogorca postavljene tribine za gledatelje. Naime, na tijekom proteklih nekoliko dana pripremljen  betonski podest postavljene su montažne tribine koje će moći primiti 120 gledatelja. Kako je pojasnio prvi čovjek grada Zlatko Mađeruh tribine se postavljaju na inicijativu čelnika Nogometnoga kluba Bilogore '91 i Škole nogometa Grada Grubišnoga Polja, jer je u posljednje vrijeme povećan broj gledatelja koji prate njihove sportske susrete. Osim toga, izbetoniran je i plato ispred klupskih prostorija.
Time će se zasigurno dodatno povećati posjećenost sportskih susreta, ali osigurati bolji uvjeti za rad i kluba i Škole nogometa. Tribine vrijedne 87 000 kuna ujedno su i  odlična nagrada klubu i školi koji bilježe sve već uspjehe. Podsjetimo, NK Bilogora '91 je prošlu sezonu završila na 2. mjestu 2. županijske nogometne lige i ostvarila pravo na ulazak u viši rang, što je velik uzlet zna li se da je klub osnovan 2011. godine, kada je s natjecanjem počeo u 3. NL BBŽ.
Kada su u pitanju radovi na tom prostoru, u planu je i uređenje poligona za treninge, ali i puno veća investicija. Naime, u dogovoru s romskom nacionalnom manjinom, koja je planirala njegovu izgradnju u Stalovici, na prostoru Bilogorca bit će građen društveni dom. Na taj će način ta nacionalna manjina dobiti svoj društveni dom, ali će on ujedno biti na raspolaganju i sportskim klubovima. Sukladno planovima riječ je o zdanju u kojemu će biti zajednička dvorana za prihvat oko 120 do 150 osoba, te prostorije za rad romske nacionalne manjine. U proračunu grada ove je godine rezerviran novac dostatan za izgradnju temelja toga doma. (RGP)