Objavljeno: 25/09/2020

Alenka Soldan nova je ravnateljica GD Crvenoga križa Grubišnoga Polja

Dosadašnji ravnatelj društva Milorad Tomić je otišao u mirovinu nakon što je grubišnopoljski Crveni križ uspješno vodio od 1991. godine

/slika/vijesti/2020/2020_09/2020_09_664_x_495/200917_alenka_soldan.jpg

Alenka Soldan, dugogodišnja tajnica Udruge osoba s invaliditetom Grubišno Polje, od 1. rujna preuzela je čelno mjesto Gradskog društva Crvenoga križa Grubišnoga Polja. Naime, dosadašnji ravnatelj toga društva Milorad Tomić je otišao u mirovinu nakon što je grubišnopoljski Crveni križ uspješno vodio od 1991. godine. Nova ravnateljica Crvenoga križa kaže kako je pred njom puno posla i učenja kako bi ušla u sve pore toga društva koje osim područja Grubišnoga Polja pokriva i ono susjedne općine Velikoga Grđevca.
No, svakako je prava osoba za taj zadatak budući da dolazi iz sektora, odnosno udruge civilnoga društva koja je po svojoj prirodi i aktivnostima vrlo slična Crvenomu križu. Soldan se slaže kako je njezin prethodnik Tomić ljestvicu u radu Gradskog društva Crvenoga križa Grubišno Polje postavio vrlo visoko i ističe da je najavio da će joj u prvim koracima na mjestu njegove nasljednice biti potpora. Pritom Soldanova naglašava kako je prethodnik Tomić bio izuzetan ravnatelj i čovjek koji je puno radio i puno dobroga učinio u lokalnoj zajednici.
Svaki čelnik pojedine institucije ili ustanove ima svoju viziju u kojem bi se smjeru trebao kretati njezin rad. I Soldanova ističe da ima vizija po pitanju budućega rada i budućega smjera Crvenoga križa, ali napominje da je o tomu još prerano govoriti budući da treba prvo svladati redovan rad i nastaviti gdje je prethodnik stao pa će se tek tada moći razgovarati o nadogradnjama. (Tekst i foto: Michael Palijan)